logo
Webshop
logo
Lid worden
ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Confiserie
    • Nougat
    • Marsepein
    • Gekonfijt fruit
    • Confiserie
    • Biscuiterie
    • Viennoiserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
Nougat
  • Premium

Dossier nougat

10/9/2021

Vanaf het eind van de zeventiende eeuw verspreidde nougat zich in alle landen rond de Middellandse Zee. In Frankrijk proberen ‘nougat de Montélimar’ en ‘nougat de Provence’ elkaar de loef af te steken.

Kwalitatieve nougat bevat veel honing en is gemaakt met eiwit

9/9/2021

Nougat, soms ook noga genaamd, is een zoete lekkernij met een eeuwenoude geschiedenis, voornamelijk op basis van suiker, honing, eiwit en noten, die vandaag in diverse vormen en smaken op de markt verschijnt.

  • Premium

Nougat - oorsprong, soorten en kwaliteitscriteria onder de loep

14/12/2020

Net als chocolade en pralines is nougat een product dat een grote diversiteit kent, niet alleen op het gebied van herkomst, maar ook qua productie en soorten.

Cookies

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.