AANKOOPCRITERIA WAFELIJZERS

De keuze voor een wafelijzer is afhankelijk van de hoeveelheid die u denkt te maken, en van de kwaliteit die u wilt presenteren. Alles begint bij de ingrediënten. Maar net zoals een biefstuk in een aluminium pan op een elektrisch vuur nooit perfect gebakken is, verdienen ook wafels het beste materiaal. Er zijn meer en meer goedkopere wafelijzers beschikbaar uit China, Vietnam … Maar het is toch zeer belangrijk om te opteren voor professionele toestellen met echte gietijzeren bakvormen en een regelbare thermostaat. Wafelijzers uit hoogwaardig gietijzer zijn ook voorzien van een machinaal bewerkte binnenkant. In het geval van bv. Luikse wafels kan het deeg op het bijzonder gladde oppervlak maximaal uitzetten, zo'n 20-25% meer dan in een niet zo gladde machine. Zo krijgt u een grotere wafel met dezelfde hoeveelheid deeg en meer smaak.

Elektrisch of gas

Elektrische wafelijzers zijn verkrijgbaar in alle mogelijke uitvoeringen. De toestellen kunnen geleverd worden volgens verschillende elektrische spanningen (100, 110, 208, 220, 240 volt). Wafelijzers op gas zijn ideaal voor mobiele verkooppunten omdat ze onafhankelijk van de stroomvoorziening functioneren. Het verkregen bakresultaat met wafelijzers op gas is opmerkelijk beter dan met elektrische toestellen door de intensere warmteoverdracht.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.