Shop design awardsPremium

IMS Antwerpen

 

FIRMA: Klinkers
NAAM EN VOORNAAM: Eric Klinkers
TELEFOONNUMMER: +31 6 54 302 585
E-MAILADRES: eric@klinkers.nl
PROJECT: tijdschriftenwinkel IMS Kaasrui Antwerpen
DOELSTELLING(EN): winkel waar de klant langer blijft
LOCATIE VAN HET PROJECT: In het centrum, verlengde van de Grote Markt
ONTWERPER(S) VAN HET PROJECT: Klinkers
UITVOERDER(S) VAN HET PROJECT: Klinkers

 IMS antwerpen

Architectuur/design

Hoe is de ontwerp van de winkel opgevat (zowel buiten als binnen)?

Binnenkant keuze klant, in samenspraak met Klinkers een passend geheel gemaakt voor de omgeving/streek.

Welke waren uitdagingen voor de implementatie (bv. tijdens de uitvoering) en hoe is dit opgelost?

Betonnen kolommen, de trap en de ruwe muurwaarde behouden. Met een heel hoog plafond toch een klantvriendelijke sfeer te creëren. 

 

Invulling ruimteims antwerpen

 

In welke zones is de winkel ingedeeld en waarom?

winkelzone en afrekenzone
Er is bewust gekozen om de afrekenzone bovenaan de trap te maken

Is er een bepaalde routing uitgetekend?

Door rechts een lichtblauwe boekenpresentatie die hoger is dan normaal, wordt de aandacht van de klant naar rechts getrokken. Ook al is 90% rechts georiënteerd. Ook foto's boven de presentaties versterken de aantrekkingskracht. 

In welke mate speelt de verlichting een rol bij de indeling van de ruimte/zones?

Door een lichtstudio bureau die hiervoor werd ingeschakeld.

Hoe is de etalage opgevat? 

Lage etalage voor aandacht te trekken en om de gezellige sfeer van de winkel buiten te benadrukken. Zo wordt mogelijk een toevallige passant naar binnen gelokt. 

 

Keuze materialenIMS antwerpen

Welke zijn de voornaamste materialen die werden gebruikt?

Bestaande materialen met blauw toegevoegd.

In welke mate dragen de gebruikte materialen bij aan het concept/ de beleving die de winkelwil uitstralen?

De bestaande materialen waren al van vooruitstrevende architectuur

Is er rekening gehouden met de beoogde klanten bij de keuze van de materialen?

Ja, aandacht wordt getrokken door de kleuren van het interieur. De klant staat voor het product en heeft daardoor alleen nog oog voor wat verkocht moet worden.

 

IMS Antwerpen

Afwerking

Hoe werd er bij het project aandacht geschonken aan een kwaliteitsvolle afwerking?

Bestaand, dus afwerking is perfect voor hergebruik.

 

Duurzaamheid

Hoe duurzaam is het concept?

De architectuur van de binnenkant van de winkel is tijdloos. Het concept zou je na 10 jaar kunnen aanpassen aan de geldende randvoorwaarden van de consument.

 

 Technologie

Welke technologische tools zijn er geïntegreerd in het winkelconcept om de service, beleving en interactie met de klanten te vergroten?

Presentatie hoogtes en bereikbaarheid van het te verkopen product

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Winnaars Beste Praline Belgium Chocolate Awards 2025

Bij de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens beurs Artisan (Kortrijk) was de verrassing groot toen zowel de winnaar van de praline professioneel als die van de praline student uit de Sint Jozef Geel-school bleken te komen. Voor leraar Christof Lauwers en student Gil Hey was die verrassing leuk, maar niet geheel onverwacht.

Chocoladegeschenk als branding Maasmechelen

Vier speciaal gecreëerde pralines, in de vorm van een hart dat doormidden kan gebroken worden om te delen: dat is MaasMoment. Met dit chocolade relatiegeschenk in opdracht van de gemeente Maasmechelen won B-art Chocolates in zijn categorie.

Kleine én fijne chocolade & patisserie fonkelen in Antwerpen

Op de hoek van de Appelmansstraat, in het hartje van de Antwerpse Diamantwijk, schitteren verrassend genoeg geen edelstenen. De etalages van DelReY zien er dan wel uit als die van een juwelier, de kleinoden die ze uitstallen zijn veel smakelijker én van de hand van het team van eigenaar/chocolatier/patissier Bernard Proot.

Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens Artisan

Tijdens de eerste editie van Artisan - de samensmelting van de professionele foodbeurzen Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola - zal op dinsdag 30 september voor het eerst in Kortrijk Xpo de Belgium Chocolate Awards plaatsvinden. Een aantal categorieën worden live gejureerd en voorafgaand aan de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards reiken we ook de Food Personality of the Year Awards uit. Afspraak na de middag op het Deli-inspiratieplein in hallen 1 & 2.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine