Okuma breidt uit in Azië

Nieuwe vestigingen in Taiwan, Japan en India

Okuma heeft in augustus een nieuwe fabriek geopend in Taiwan. Door gebruik te maken van de lessen van haar slimme fabrieken Dream Site 1 en Dream Site 2, heeft Okuma dezelfde mate van automatisering en Industriële Internet of Things-connectiviteit toegepast op de nieuwe fabriek. Real-time data-analyse en geavanceerde visualisatie van machinegebruik tot assemblage, dienen om de productiviteit te maximaliseren en de productie op dagelijkse basis te ontwikkelen.
De Japanse Kani fabriek is essentieel geweest voor de productie van Okuma's verticale en horizontale bewerkingscentra en haar dubbele-kolom machines. De steeds toenemende behoefte aan hoog-mix, laag-volumeproductie heeft Okuma ertoe gebracht een nieuwe slimme fabriek toe te voegen aan de Kani-basis. De K6 Connect Plan zal slimme machines, robots en flexibele productiesystemen (FMS) combineren om 24 uur per dag en 7 dagen per week onbeschadigd machinecomponenten te kunnen produceren. De bouw van de K6 begon in augustus en zal in mei 2019 geopend worden.
In India heeft Okuma deze zomer haar eerste Indische verkoop- en technische servicebasis geopend. Net als de Okuma Technical Centres (OTC) in Europa biedt deze nieuwe faciliteit Okuma producten, service en after-sales ondersteuning.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Hoe omgaan met stijgende cacaoprijzen?

De cacaoprijzen swingen al langer de pan uit, zo danig zelfs dat er gretiger dan ooit gezocht wordt naar alternatieven voor de tegenwoordige dure grondstof. In een webinar lichtte het Cacaolab de mechanismes achter de grondstofprijs én de mogelijke alternatieven voor cacao toe.

Machinefabrikant die met u meedenkt is cruciaal

Er zijn verscheidene momenten waarop u als chocolatier het best stilstaat bij uw machinepark. Nieuwe types hebben een grotere capaciteit en verbruiken minder energie. Ze werken sneller, properder en zijn flexibeler. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de chocolade én van uw eindproducten. Maak de juiste keuze door stil te staan bij uw noden, nu en in de toekomst. Bezoek verscheidene fabrikanten en vergelijk hun aanbod en service. De bean-to-bar trend zet zich gestaag voort en kleine instaplijnen worden betaalbaarder. Een 3D-printer laat u dan weer toe om unieke creaties te maken.

Chocolate Master verovert verder de wereld

Het zoete sprookje van Frank Haasnoot begon bij lokale bakkers en het restaurant van zijn oom. Nu, als World Chocolate Master en mede-eigenaar van BaKKit in Rotterdam, lijkt het verhaal nog lang niet ten einde. We hadden een exclusief interview met de drukbezette World Chocolate Master.

"Het aantal volgers op sociale media is nu cruciaal"

Creativiteit en innovatie met respect voor traditie: dat is wat de patisserie van Nicolas Arnaud kenmerkt. De Brusselse patissier combineert zijn Franse afkomst met de waardevolle ervaring die hij opdeed bij Marc Ducobu, wat zijn stijl heeft gevormd.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine