Chocolate World
Nieuwe vormen

Chocolate World introduceert 7 nieuwe paaseivormen die je kan toevoegen aan je paascollectie 2019. Er zijn verschillende klassieke en moderne eieren (met bijvoorbeeld een craquelé effect) in verschillende formaten.

Chocolate World introduceert 7 nieuwe paaseivormen die je kan toevoegen aan je paascollectie 2019. Er zijn verschillende klassieke en moderne eieren (met bijvoorbeeld een craquelé effect) in verschillende formaten.
Begin november vond in de Chocolate Academy de Benelux preselectie plaats voor de World Chocolate Masters. Patissier Vincent Denis uit Charleroi won 3 van de 4 opdrachten in het thema 'Play' en wordt zo de Benelux-kandidaat die in 2026 naar de World Chocolate Masters trekt.
Bij de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens beurs Artisan (Kortrijk) was de verrassing groot toen zowel de winnaar van de praline professioneel als die van de praline student uit de Sint Jozef Geel-school bleken te komen. Voor leraar Christof Lauwers en student Gil Hey was die verrassing leuk, maar niet geheel onverwacht.
Om een verfijnde chocoladesmaak te realiseren, is een diepgaand inzicht nodig in het complexe productieproces van cacaoboon tot consument. Chocolaterie kreeg de unieke kans om dit eigenhandig te ontdekken in een masterclass van Art of Chocolate.
'Koers' behoort net als chocolade tot het Belgische erfgoed ... maar wat krijg je als je beiden combineert? Dat deed Ries Anderson met Flandrien Chocolate. Chocolaterie luisterde hoe hij zijn product perfect afstemde op zijn doelpubliek.
Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.