Cargill moderniseert hernieuwbare energie in Ghana

Investering in innovatieve zonne-energie

Cargill opende eind november een nieuwe zonne-energie faciliteit in de cacao- en chocoladesite te Tema, Ghana. Dit energieproject draagt bij aan de wereldwijde strategie van het bedrijf om te investeren in milieuvriendelijke en hernieuwbare manieren om energie op te wekken voor industriële productie. Cargill wil hiermee beantwoorden aan zijn verantwoordelijkheid om manieren te vinden om zijn impact op het milieu continu te verminderen. De nieuwe zonne-energiecentrale is volledig geautomatiseerd, digitaal en fotovoltaïsch en wekt jaarlijks 764MWh aan elektriciteit op. De zonne-energie die hier geproduceerd wordt, komt overeen met de elektriciteit voor 400 huizen voor één jaar. Dit is maar één van de vele innovaties en technologieën die Cargill introduceerde in de faciliteit in Tema. Eerder werd al LED-verlichting geïnstalleerd, een energie-efficiënte vermaaluitrusting en een boiler op biomassa. Samen hebben de vier projecten al geresulteerd in een vermindering van 32 procent van het energieverbruik, 71 procent minder CO2uitstoot en de productie van 66 procent hernieuwbare energie.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Cargill innoveert in chocolade met verlaagd suikergehalte

Er heerst wereldwijd een steeds grotere vraag naar gezonde(re) producten bij de hedendaagse consument. Cargill, een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, wil meesurfen op deze evolutie en investeerde daarom 5 miljoen dollar in de site in Moeskroen, specifiek om in te spelen op de grote vraag naar minder suiker in chocolade. Dankzij de holistische aanpak van de chocolade-ingenieurs is men erin geslaagd om een uniek recept te ontwikkelen en een chocolade tot 30% minder suiker te ontwikkelen, zonder in te boeten op smaak en textuur.

Hoe omgaan met stijgende cacaoprijzen?

De cacaoprijzen swingen al langer de pan uit, zo danig zelfs dat er gretiger dan ooit gezocht wordt naar alternatieven voor de tegenwoordige dure grondstof. In een webinar lichtte het Cacaolab de mechanismes achter de grondstofprijs én de mogelijke alternatieven voor cacao toe.

Chocolatier met prijswinnend degustatiesalon

David Van Acker en Pieter de Volder van ZUUT zijn geen onbekenden voor vakblad Chocolaterie. In 2023 wonen ze met hun eigen interieurcreaties nog de toenmalige Best Shop Design-categorie van de Belgium Chocolate Awards. Tijdens een bezoek aan hun fantasierijke winkel in Leuven spraken we over de geschiedenis van ZUUT en wat de toekomst brengt.

Klingele Chocolade is de Nationale KMO van het Jaar

Klingele Chocolade uit Evergem werd door UNIZO uitgeroepen tot Nationale KMO van het Jaar. Het familiebedrijf haalde het in een sterke finale met vijf provinciale laureaten tijdens het UNIZO Topseminar in het ICC Gent.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine