Nieuw gamma Le Passionné: gemaakt voor en geïnspireerd door ambachtslui

Délifrance lanceert in oktober 2023 op de Belgische markt het gamma Le Passionné. Daarin zit viennoiserie gemaakt volgens de oeroude Franse traditie. Het resultaat: producten met een hoog ambachtelijk gehalte. Délifrance start met de klassiekers: een croissant en een chocoladebroodje.
Franse knowhow
Bake-offproducten
Délifrance werd in 1978 opgericht in Frankrijk en ontwikkelt sindsdien kwalitatieve bakkerij-, patisserie-, viennoiserie- en hartige producten voor de foodservice, horeca, bakkers en retailsector. En dat in niet minder dan honderd landen. De roots van het bedrijf liggen in het telen en verbouwen van de beste tarwe, het graan en de Franse knowhow op het vlak van bake-offproducten.
MVO
Elke dag probeert Délifrance zijn kennis te laten groeien en deelt het zijn mooie erfgoed en zijn liefde voor het bakken met professionals. Dat allemaal in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, want daar draait het bij het bedrijf allemaal om. MVO is een leidraad voor alle initiatieven van Délifrance.
Nieuw: Le Passionné
Traditionele bakkersambacht
We stellen graag het nieuwe assortiment Le Passionné voor. Dat gamma is geïnspireerd op de passie en de expertise van Franse bakkers. De producten zijn gemaakt volgens het traditionele Franse bakkersambacht met ingrediënten van topkwaliteit: Franse tarwebloem, zuurdesem, pure boter, volle melk, eieren van vrije-uitloopkippen, en UTZ-gecertificeerde chocolade indien van toepassing. Dichter bij een traditioneel, ambachtelijk product kan je niet komen. Ideaal voor de betere bakker/patissier en zijn eventuele degustatiesalon.
Snel en makkelijk: RTB
Je hoeft de producten van Le Passionné alleen nog maar te bakken (ready-to-bake of RTB). Het deeg moet je dus niet meer laten rijzen. Het volume van de producten komt overeen met producten klaar om te rijzen. Het resultaat? De viennoiserie Le Passionné ziet er handgemaakt uit dankzij zijn volumineuze vorm (zoals die van een ready-to-proofproduct / RTP), het prachtige littekenpatroon en het dunne korstje.
Vanaf oktober 2023
Croissant Le Passionné
De producten van Le Passionné zijn 'Made in France' en wel volgens de traditionele methodes, die geworteld zijn in een stevig veranderde baktraditie. Dat verleent hen een ambachtelijk aspect. De croissant Le Passionné bevat niet minder dan 26% fijne boter, weegt 70 g, moet gebakken worden gedurende 16 à 18 minuten op 170°. Hij heeft 24 bladerdeeglaagjes en dat merk je als je hem doormidden snijdt: het binnenste ziet er heel mooi uit en de croissant is uiterst licht. Verkrijgbaar in dozen van 60 stuks.
Chocoladebroodje Le Passionné

Het tweede product in het gamma is het chocoladebroodje Le Passionné, met eveneens 26% fijne boter, en dat smaak je. Hij weegt 80 g, heeft 64 bladerdeeglaagjes en moet gebakken worden gedurende 18 à 20 minuten op 170°. Bijzonder aan het nieuwe broodje is dat het nog vierkanter is dan het klassieke chocoladebroodje van Délifrance. Verkrijgbaar in dozen van 60 stuks. Beide producten zijn leverbaar vanaf oktober 2023.

