- 13 november 2019
- | Bron: Bakery
De Trog lanceert nieuw brood
De Trog lanceert nieuw brood De Trog eerste bakkerij in Belgiƫ om brood met tritordeum te introduceren De in Ieper gevestigde biologische bakkerij De Trog, onder leiding van meester bakker Hendrik Durnez, lanceert een tritordeum brood. Dit is een primeur voor Belgiƫ. Tritordeum is een nieuw mediterraans graan ontstaan uit een natuurlijke kruising van durum tarwe en wilde gerst. Het wordt beschouwd als een gezond alternatief voor tarwe vanwege de nutritionele, agronomische en organoleptische voordelen. Volgens Durnez "verschilt dit graan van gewone tarwe doordat het minder onverteerbare gluten bevat en een specifieke smaak en kruimelkleur heeft. Daarnaast heeft het brood een korte bite en een crispy korst." Het nieuwe brood (500 g) bestaat uit steengemalen tritordeummeel, vloeibare zuurdesem en gemoute tritordeumkorrel gemengd in het deeg.
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.