Beursbezoek Partnercontent

VOED JOUW PASSIE OP DE VAKBEURS SAVEURS & MÉTIERS

SAVEURS & METIERS 2023

Dé vakbeurs voor professionals uit de voedings- en food retailsector is terug. Afspraak op 15-16-17 januari 2023 in Namur Expo. Na twee jaar afwezigheid en verschillende keren uitstel omwille van de gezondheidscrisis staat de hele sector te trappelen om erbij te zijn op deze 5e editie van Saveurs & Métiers! 160 exposanten brengen er de laatste nieuwe trends aan de man. Het programma is dit jaar met tal van demonstraties, wedstrijden, awards en zelfs een Jobday goed gevuld en bijzonder aantrekkelijk.

Uitrusting, materiaal, producten ... professionals uit de voedingssector kunnen op de vakbeurs kennismaken met de laatste nieuwe trends en oplossingen voor hun zaak. De honger naar ontmoetingen, uitwisseling en inspiratie is er door de coronapandemie alleen maar groter op geworden. Maar diezelfde crisis gaf ook aanleiding tot tal van nieuwigheden en omwentelingen: (gedeeltelijke) digitalisering van de verkoopervaring, nieuwe voedingstrends en -gewoontes bij de consument, thuisleveringen van boodschappen, opkomst van buurtwinkels, marketing op sociale netwerken en ga zo maar door.

SAVEURS & METIERS 2023

160 EXPOSANTEN

Verdeeld over de twee hallen van Namur Expo zijn de exposanten op Saveurs & Métiers het uithangbord voor de allernieuwste trends en innovaties binnen de sector. Internationale merken of veelbelovende start-ups, leveranciers en producenten van streekproducten ... Allemaal komen ze hun nieuwe producten voorstellen die morgen in de winkelrekken terug te vinden zullen zijn, maar ook uitrusting en materiaal van topkwaliteit voor de retailsector, handelaars en horecaprofessionals.

Onder deze exposanten zullen een vijftigtal Waalse producenten en ambachtslieden hun gastronomische producten voorstellen in de zone "Saveurs de chez nous", georganiseerd met de samenwerking van het Agence Wallonne pour la Promotion d'une Agriculture de Qualité (APAQ-W).

NIEUW: DE MARKET PLACE!

In 2023 wijdt Saveurs & Métiers meteen ook een nieuwe, gezellige beurszone in die is aangekleed als een echte markt. Op de Market Place worden nieuwe trends en producten aan de man gebracht die in onze huidige voedingssector op steeds meer bijval kunnen rekenen omdat ze inspelen op de nieuwe verwachtingen en eisen van de consument: korte keten, bioproducten, fairtrade, natuurlijke en nauwelijks bewerkte gezonde voeding, vegetarische en vegan producten, speciale voeding ("free from"), zero waste of antiverspilling ...

SAVEURS & METIERS 2023

EEN PROGRAMMA MET FOCUS OP DIGITALISERING

Een gespecialiseerd paviljoen en doelgerichte seminaries

Saveurs & Métiers staat ook bekend voor zijn programma vol kwaliteitsseminaries waarin ontdekking en opleiding een centrale plaats innemen. Dat is ook in 2023 niet anders. Deze editie besteedt bovendien extra aandacht aan digitalisering in samenwerking met Digital Wallonia, WalChain, BeCommerce, FeWeb, Infopole, E-net Business en de UCM. Het gaat over sociale netwerken, websites en e-commerce, marketing via zoekmachines, Waalse steunmaatregelen voor het digitaliseren van winkels, enz.

Naast dat al bijzonder goed gevulde programma kunnen bezoekers ook terecht in het gloednieuwe digitale paviljoen om er kennis te maken met een tiental gespecialiseerde exposanten.

HORECAPROFESSIONALS IN ACTIE: WEDSTRIJDEN EN DEMONSTRATIES

Slagers, bakkers en kaasmakers: professionals uit de voedingssector geven de bezoekers een inkijk in hun beroep via een boeiend programma vol wedstrijden en demonstraties (bakkerij, suikersculpturen, charcuterie, slagerij, kaasmaken) door professionals van nu en morgen!

AWARDS

AWARDS SAVEURS & METIERS 2023Handelaars staan centraal op Saveurs & Métiers! Het is dan ook niet meer dan normaal dat we deze gepassioneerde vaklui en hun dagelijkse inspanningen om te innoveren, de smaakpapillen van hun klanten te strelen, duurzame alternatieven aan te bieden of de aankoop van voedingsproducten te vergemakkelijken ook eens in de bloemetjes zetten.

Voor de allereerste keer worden in 2023 tijdens Saveurs & Métiers awards toegekend in 4 categorieën: Digitale Strategie, Starter, Productlancering en Duurzaamheid.

Handelaars uit Wallonië en Brussel die willen meedingen naar een award in een van die categorieën kunnen hun kandidatuur indienen vóór 30 november 2022. Meer informatie op www.saveurs-metiers.be/awards.

JOBDAY

Talent en passie zijn de voornaamste drijfveren voor groei en innovatie in ondernemingen in de voedingssector. Maar vaak vinden zij maar moeilijk geschikt personeel. Daarom werkt Saveurs & Métiers samen met Forem voor een grote Jobday!

Is uw bedrijf op zoek naar medewerkers? Schrijf u in via www.saveurs-metiers.be/jobday en laat u door Forem begeleiden in uw zoektocht naar de geschikte kandidaat tijdens gesprekken op maandag 16 januari op Saveurs & Métiers.

SAVEURS & MÉTIERS

15-16-17 JANUARI 2023 IN NAMUR EXPO

GRATIS TOEGANG VOOR PROFESSIONALS UIT DE VOEDINGSRETAILSECTOR:

REGISTREER NU!

oF OP www.saveurs-metiers.be MET dE code BAAE1000

SAVEURS & METIERS
AVENUE SERGENT VRITHOFF 2
5000 NAMUR
+3281479342
saveurs-metiers@easyfairs.com
www.saveurs-metiers.be

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door JFE4 oktober 2022
company corner

EASYFAIRS BELGIUM

AVENUE SERGENT VRITHOFF 2, NAMUR 5000Meer info
ChocolaterieBeurzenBakkerijDelicatessesFoodservicesFood retail
Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine