- 15 februari 2017
100% duurzame chocolade
100% duurzame chocolade 'Forever Chocolate' omvat vier te halen doelstellingen Barry Callebaut introduceert vier uurzaamheidsdoelstellingen om tegen 2025 de overstap te maken van duurzame cacao naar duurzame chocolade. Algemeen moeten er in het volledige chocoladeproces een aantal structurele problemen opgelost worden. De lage productiviteit op cacaoplantages als gevolg van slechte landbouwpraktijken en voedingsstoffen, een uitgeputte bodem en de veroudering van de cacaobomen, houden veel boeren in een staat van armoede. Landbouwers kunnen niet investeren, kunnen geen professionele werkkrachten betalen en worden daarom gedwongen om hun familie en kinderen om de velden in te zetten. 60% van de cacaoboeren in West-Afrika leeft dan ook in extreme armoede. Barry Callebaut is het daar niet mee eens en wil met 'Forever Chocolate' in minder dan tien jaar, duurzame chocolade verplaatsen van niche naar norm. En dat aan de hand van vier doelstellingen: Barry Callebaut zal ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.