naar top
Menu
Logo Print

PARTNERS

BelcoladeBelcolade

Eind jaren ‘80 besloot Puratos één van de meest waardevolle gastronomische erfenissen van België te beschermen: onze Belgische chocolade. Er moest een naam gekozen worden: het idee om België en chocolade te combineren, bracht ons tot Belcolade.
Alle Belcolade chocolades worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cacaobonen. Er wordt enkel en alleen gebruik gemaakt van pure cacaoboter en natuurlijke vanille. Bovendien worden ze exclusief geproduceerd te Erembodegem in België.
Belcolade Selection heeft een volledig assortiment, gaande van krachtige fondantchocolade met een bittere delicate smaak, over chocolade met een zachte melksmaak en intens karamel, tot roomzachte witte chocolade. Ook bakvaste chocolade, suikervrije varianten en chocolade om roomijs mee te enroberen maken deel uit van ons assortiment.
Belcolade Origins overtreffen in smaak. Iedere origine biedt een  specifiek, uniek en afzonderlijk smaakprofiel. Ze worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cacaobonen uit het desbetreffende land, vanwaar hun verschillen in smaak. Ze zijn ook uitermate geschikt voor Chocolate FoodpairingTM. Bovendien heeft Belcolade ook bio en duurzame chocolades in het gamma.
www.belcolade.com

 

CallebautCallebaut

Facts & figures

 • Opgericht in 1911 in Wieze
 • De enige Belgische Gourmet-chocolademaker die al meer dan 100 jaar chocolade maakt van boon tot chocolade
 • De nummer één Gourmet-chocolade, uitverkoren door artisanale vaklui wereldwijd als dé referentie voor Belgische chocolade
 • Callebaut is onderdeel van Barry Callebaut, ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van kwaliteitschocolade en – cacaoproducten.

 Finest Belgian Chocolate van generatie op generatie
Callebaut maakt al meer dan 100 jaar chocolade in het hart van België. Stichter Octaaf Callebaut, kleinzoon van een bierbrouwer en gepassioneerd door chocolade, produceerde in 1911 zijn eerste artisanale chocolade in de familiebrouwerij in het Oost-Vlaamse Wieze. Hij creëerde er in de loop der jaren de recepten van de iconische Belgische chocolades van Callebaut: de donkere chocolade 811, de melkchocolade 823 en de witte chocolade W2.
De recepten worden sindsdien van generatie op generatie doorgegeven door de Callebaut-craftsmen in Wieze. Die vervaardigen de chocolade tot op de dag van vandaag geïnspireerd op de authentieke werkwijze van Octaaf: een unieke bonenmengeling, in de dop geroosterd, die Callebauts finest Belgian chocolate zo uniek maakt.

Van boon tot chocolade
Callebaut is de enige gourmet-chocolademaker die al meer dan een eeuw de volledige keten – van cacaoboon tot chocolade – doorloopt op Belgische grond. Het selecteert de beste cacaobonen ter wereld en combineert die met de fijnste lokale ingrediënten. Op die manier maakt Callebaut in Wieze al meer dan 100 jaar Belgische chocolade die een trouwe bondgenoot is van elke artisanale vakman, omwille van zijn geweldige en consistente smaak, betrouwbare kwaliteit en verwerkbaarheid.
De unieke smaak van Callebaut-chocolade is te danken aan de specifieke mengeling van bonen, geroosterd in de dop. Die traditionele manier van roosteren laat zorgt ervoor dat de essentiële, smaakvolle aroma’s bewaard blijven. Pas na het roosteren worden de bonen gebroken en verwerkt tot heerlijke chocolade.
www.callebaut.com

 

Choprabisco.beBühler

Produceer chocolade op een efficiënte manier.
Er verschijnen bijna dagelijks nieuwe recepten en nieuwe creaties op de wereldwijde chocolademarkt. Met Bühlers hoogflexibele productiesystemen is de diversiteit van mogelijke vormen en smaken bijna onbeperkt. Onze vernieuwende oplossingen garanderen fabrikanten van chocoladeproducten een maximaal rendement en producten van topkwaliteit.
Hun gezamenlijke knowhow heeft van Bühler, Bühler Frisse en Bühler Bindler de technologische leider gemaakt op het vlak van chocoladeproductie. Bühler systemen maken de productie van zelfs de meest unieke recepten voor chocolade, chocoladerepen en chocoladefiguren mogelijk. Omdat we ons eigen testbedrijf hebben, kunnen we op aanvraag de volledige conceptie overschouwen voor de industriële productie van een recept.
Onze 100 jaar van ervaring op het vlak van procestechnologie laat ons toe om Bühler klanten uitzonderlijk voordelige processen voor de chocoladeproductie aan te bieden. Het DoMiReCo™ proces, ontwikkeld door Bühler, is een internationale referentie geworden:
Dosing-Mixing-Refining-Conching is het meest gebruikte proces in de chocoladeproductie. Met gespecialiseerd advies, geavanceerde technologieën en uitgebreide customerservices optimaliseert Bühler uw chocoladeproductie – van rauwe cacaobonen tot de fijnste chocoladespecialiteiten.
www.buhlergroup.com

 

Choprabisco.beECD

U zet zich dagelijks in om de beste chocoladeproducten te creëren, bij uitstek het visitekaartje van Belgische kwaliteit. ECD biedt u daarvoor een compleet gamma van de allerbeste en meest gespecialiseerde machines en uitrusting.
De chocolademachines van marktleider Selmi zijn de raspaardjes: compact, snel, betrouwbaar, gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te onderhouden.
Naast de volledige apparatuur voor de bereiding, stellen we een gamma voor van koeltogen, werktafels en presentatiekasten, volledig afgestemd voor de chocoladeproductie.
www.ecd.be

 

CointreauMol d'Art

Volmaakte pralines: het resultaat van het samenspel tussen chocolade, meesterschap en feilloze machinerie. 
Elk toestel dat het atelier van Mol d’Art verlaat wordt met de grootste zorg gebouwd.  Elke machine wordt op de eigen ontwerptafel ontwikkeld op basis van een grondige kennis van de processen die zich afspelen tijdens de verwerking van chocolade.  Daarbij houden we steeds de noden van de meester-chocolatier voor ogen. Onze belangrijkste bekommernis: hoogkwalitatieve oplossingen op maat van elk atelier en van elk budget! 

Verpakkingen
Mol d’Art is specialist in de productie van verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen.
Naast een uitgebreid standaard assortiment blisters, ballotins, onderleggers en luchtkussens voor de bescherming van delicate lekkernijen, ontwerpt en produceert Mol d’Art ook verpakkingsmateriaal op maat.
Als vaste waarde op de markt van de kwaliteitsverpakkingen voor de voeding zijn wij BRC-gecertificeerd!

Chocoladevormen
Mol d’Art verkoopt een grote selectie vormen voor uiteenlopende toepassingen.  Stuk voor stuk bestaan ze uit hoogwaardige materialen die garant staan voor perfect vormwerk van chocolade en snoepgoed.

De website geeft U een overzicht van het assortiment. Uiteraard kan u steeds terecht in de winkel in ons bedrijfsgebouw in het industriepark in Webbekom waar we ruim te tijd maken om U verder te helpen. U kan ons volledig assortiment vormen en machines daar bezichtigen.

www.moldart.be

 

 

Choprabisco.bePrefamac

Het in 1988 opgerichte PREFAMAC CHOCOLATE MACHINES produceert chocolademachines en chocoladevormen :
koeltunnels, mouleermachines, enrobeermachines, enrobeerbandjes, smeltketels, schilfermachines, snelsmelters, zwiermolens, tempeermachines, verwarmkasten, decoreermachines, afschrapers, pompen en piping, snijapparaten, transportbanden, smeltbakken

USP’s of sterke troeven van PREFAMAC zijn :

 • eerlijke prijs/kwaliteitsverhouding
 • degelijke machines
 • industriële machineparken, artisanale machines en veel maatwerk
 • co-design en co-creatie vanuit de productbehoeften van de klant
 • co-engineering met de klanten
 • klantentevredenheid door oa 24/7 beschikbaarheid en doorgedreven advies
 • uitgewerkte up to date documentatie
 • internationale ervaring in diverse klimaatomstandigheden (105 landen)
 • exportexpertise (gemiddeld 95 % export)
 • gerenommeerde klantenreferenties
 • maatschappelijke betrokkenheid van Prefamac in het ondernemersgebeuren

Bezoek onze site www.prefamac.com om in één van de 10 wereldtalen de technische beschrijving van onze machines op te vragen.

 

Choprabisco.beTECNO 3

Sinds zowat dertig jaar ontwerpt en bouwt TECNO 3 machines en installaties voor het maken en verwerken van chocolade.  Door hun manier van “out of the box”-denken,  pakken ze met innovatieve ideeën de constructie aan van industriële installaties voor het roosteren, breken, desinfecteren, vermalen, raffineren en concheren van chocolade. Soortgelijke installaties voor het roosteren en verwerken van noten en  installaties voor het maken van crèmes, mengers voor het invoegen van vloeibare en/of poedervormige additieven in de productielijn horen samen met ‘pick-and place’ robots bij het zeer uitgebreide gamma. 
TECNO 3 ontwikkelde in samenwerking met de Italiaanse fabrikant van kwaliteitschocolade DOMORI een compacte chocoladefabriek : de MULTIPROCESS C.  Deze machine vermaalt cacaonibs tot cacaomassa, die vervolgens geraffineerd en geconcheerd wordt, om daarna getempereerd  in vormen uitgestort te worden.  
De compacte structuur en het mooie design maken van  de machine niet alleen een productie-unit waarmee in zowat twee uur tijd 5 of 25 kilogram (naargelang het type) chocolade wordt gemaakt, maar bovendien een aantrekkelijke marketingtool in het verkooppunt van de chocolade.
D T A – Dewaele Technical Agencies is de verdeler van TECNO 3 voor de BENELUX.
www.dta-industrial.be

 

Choprabisco.beVeliche

Cargill Cocoa and Chocolate lanceert zijn eerste Belgische chocolademerk in het teken van ambachtslui. Veliche™ Gourmet is het chocolademerk dat een jarenlange ervaring heeft in het produceren van hogekwaliteitschocolade uit het Koninkrijk België. Met een rijk karakter en een complexe smaak, maar toch met een uitzonderlijke verwerkbaarheid staat Veliche™ Gourmet in het teken van ambachtslui. Puurheid en eenvoud staan centraal.
Kwaliteit leveren aan ambachtslui en chocoladechefs begint met een uitgebreide aanwezigheid in originelanden. Iedere stap van het traject, van het inkopen van de beste bonen tot de productie van uitmuntende Belgische chocolade, wordt overschouwd door een team van experts.
Ons Belgische chocolademerk, Veliche™ Gourmet, is specifiek ontworpen om te beantwoorden aan de zoektocht van ambachtslui naar de beroemde Belgische chocoladesmaak.

Belgische chocoladekwaliteit en -erfgoed

Ons merk geniet van generaties van chocolade-expertise en een passie voor perfectie met een productgamma dat geselecteerd is op basis van puurheid en eenvoud, zodat chocoladechefs zich kunnen concentreren op hun chocoladecreaties. Onze chocolade-experts hebben heerlijke recepten ontworpen met verschillende smaakprofielen en cacaopercentages om alle chocoladetoepassingen te ondersteunen (banketbakkerij, patisserie …). Geproduceerd in de modernste productiefaciliteit in Europa volgens de hoogste standaarden qua voedselveiligheid en -consistentie, zijn onze Belgische chocolades beschikbaar in het 12 mm Chocolate dots-formaat: de beste en unieke vorm die onze Belgische chocolade heel makkelijk te smelten en te gebruiken maakt.
www.velichegourmet.com

 

Choprabisco.beChoprabisco

CHOPRABISCO, de Koninklijke Vereniging van de Chocolade-, Praline-, Biscuiterie en Suikergoedindustrie vzw, telt 180 leden waarvan 2/3 actief zijn in de chocolade/pralinesector en vertegenwoordigt 90% van de omzet van de sector. De sector is met een aandeel van 10% van de omzet, 15% van de arbeidsplaatsen en 16% van de uitvoer een van de sterkhouders van de Belgische voedingsindustrie. De vereniging informeert, ondersteunt en adviseert haar leden in sectorspecifieke dossiers door hen en zo nodig betrokken overheidsinstanties de juiste informatie te bezorgen zodat er op een efficiënte manier kan worden geanticipeerd op problemen, gebeurtenissen en uitdagingen. CHOPRABISCO volgt sectorspecifieke dossiers in volgende domeinen op: bescherming Belgische chocolade, chocoladewetgeving, voedselveiligheid (o.a. autocontrole en contaminanten), etikettering, handelsbetrekkingen, grondstoffen en duurzaamheid.

CHOPRABISCO werkt op basis van een geïntegreerd lidmaatschap en management samen met het FEVIA-team met het oog op maximale synergie en efficiëntie voor de leden-bedrijven

CHOPRABISCO is  actief lid van de Europese federatie CAOBISCO.
www.choprabisco.be

 

CointreauCointreau

In 1849 openden Edouard-Jean en Adolphe Cointreau de deuren van hun eerste distilleerderij in Angers; Frankrijk. Twee broers die uit de cake en snoep business kwamen en op zoek waren naar een likeur van hoge kwaliteit. In die periode waren sinaasappels een zeer zeldzaam en kostbaar goed en dus uiterst geschikt om met deze universele smaak te experimenteren tot wat op heden leidde tot de oorspronkelijke ‘Triple-Sec’ of Cointreau. Dit volgens een uniek rijpings- en distillatieproces waarbij zoete en bittere sinaasappelschillen worden verwerkt.
Op de wereldtentoonstelling van Parijs in 1889 kon Cointreau aanspraak maken op de eerste van de vele awards gewijd aan deze uitzonderlijke likeur. Tot op heden heeft Cointreau een palmares verdiend van één van de meest bekroonde sterke dranken. Wereldwijd wordt Cointreau veelvuldig gebruikt om te verwerken in cocktails of om te degusteren ‘on the rocks’.

Cointreau Concentraat 60% Vol. : Vooral door de veelzijdigheid en compatibiliteit met andere ingrediënten is Cointreau Concentraat een veelgebruikt ingrediënt in de gastronomie. Chocolatiers, banketbakkers en ijsbereiders maken graag gebruik van deze professionele alcohol om hun recepten uit te balanceren en om ze karakter mee te geven.
Naast de typerende smaak is Cointreau Concentraat 60% ook inzetbaar als smaakversterker van andere ingrediënten (chocolade, noten, rode vruchten, gele vruchten, groene vruchten, ,vanillecrèmes…) bij een dosering van <2%. Met een dosering tussen 2% en 3 % breng je de originele en typische sinaasappel smaak in uw recepten. Om de originele sinaaslikeursmaak van Cointreau te verkrijgen doseer je best 3% en meer in het recept.
In alle gevallen zal Cointreau naast de uitmuntende smaak ook bijdragen tot een langere houdbaarheid. Cacaolab studies in 2017 bewijzen de effectiviteit van deze stelling bij een dosering vanaf 1,5%.
Cointreau Concentraat 60% Vol. is 100% natuurlijk, 100% suikervrij en bevat geen kleurstoffen. Reken hierbij de accijnsvrije verwerking en HACCP veilige PET verpakking en deze krachtige alcohol wordt een perfect en betaalbaar ingrediënt voor ambacht en industrie.

Naast het merk Cointreau staan meerdere specialiteiten voor de professionele sector. Rémy Martin Fine Champagne Cognac 50%(*), Brandy St.- Rémy XO 60%, Jacobert 50%, Griottines au Cointreau, Marc de Champagne 60%, Rum en Amaretto 60%. Binnenkort word er nog een whisky en een gin toegevoegd aan het gamma.

(*) Rémy Martin Fin Champagne Cognac 50% is een uniek product en het meest prestigieuze merk uit het assortiment van Cointreau Gastronomie. Rémy Martin is een Cognac ‘Fine Champagne’; een dubbel gedestilleerde Cognac, gerijpt op kleine eikenhouten vaten uit Limousin en samengesteld uit maximum 50% Petite Champagne en minimum 50% uit de Grande Champagne gebieden.

www.cointreau.com

In samenwerking met

Belcolade
Callebaut
Veliche Gourmet
Proxes
Chocolate Nation
Debic
Lareka
Rémy Cointreau
Buhler
Stad Antwerpen
Choprabisco