naar top
Menu
Logo Print
30/10/2018 - DELFIEN REBRY

DAG 2 - CHOCOLATE INSPIRATION CONFERENCE

De tweede dag wordt ingevuld met een conferentiedag waar we chocoladeprofessionals willen inspireren op het vlak van productontwikkeling, trends, marketing en management. Belgium Chocolate Summit richt zich tot een internationaal publiek, de presentaties worden in het Engels gegeven. Daarnaast bieden we u ook tal van netwerkmogelijkheden, onder meer tijdens de breaks. Zo wordt u verwelkomd met een ontbijt, kunt u genieten van een walking lunch en is er afsluitend een netwerkreceptie.

VOORLOPIG PROGRAMMA CHOCOLATE INSPIRATION CONFERENCE

Introduction
Guy Gallet - Coordinator Fevia Brussels & Secretary general Choprabisco. Hij is expert met betrekking tot technische, wetgevende en economische aspecten die specifiek zijn voor de chocolade, biscuiterie en confiseriesector.

Panelgesprek met 'Chocolatiers of the Year 2018 - 2019' (gekozen door Gault&Millau).

o.a. met Frederic Blondeel - Torréfacteur Chocolatier en Euphrasie Mbamba - Chocolaterie Sigoji

The Belgian Chocolate House, grootste chocoladeretailer ter wereld. 
Marcelo Levit - Chief Digital & Marketing Officer IDF (International Duty Free) zal tijdens zijn presentatie focussen op het concept van The Belgian Chocolate House, hoe dit onstaan is en wat hun visie is voor de toekomst.

Creëren, ontwerpen en innoveren met chocolade.
Enric Rovira uit Barcelona is een echte pionier op het gebied van het samenbrengen van chocolade en design. Elk jaar brengt hij een nieuwe chocoladecollectie uit en daarvoor werkt hij samen met beeldhouwers, schilders, ontwerpers, keramisten en ambachtslieden.

De weg naar de Ultieme Chocolade Boetiek. 
William Curley, vier maal winnaar van ‘Britain’s Best Chocolatier by The Academy of Chocolate’ en een gouden medaille op de ‘The Culinary Olympics’, deelt zijn ervaringen en inspiratiebronnen en vertelt over de opstart van zijn nieuwe boetiek (voorzien voor april 2019) in London.

Hoe verleid ik mijn klant met mijn winkelinrichting?
Katelijn Quartier van Retail Design Lab komt vertellen over de do's-and- don'ts voor een geslaagde winkelinrichting.

TasteTomorrow - a step into the future. 
Nathalie De Grauwe - Marketing Manager Belux Puratos en Christophe Herssens - Sales Manager Chocolatiers Belux Puratos
stellen in primeur de resultaten voor van hun recent uitgevoerde consumentenonderzoek.

De weg naar duurzame chocolade
Vertegenwoordiger van Rainforest Alliance (mogelijk gemaakt door Veliche)

Hoe uw chocoladeproducten vrijwaren van vetbloem?
Frank Boerboom - Technical Manager at FrieslandCampina

Panelgesprek 'Beyond Chocolate': hoe ga je hier als chocolatier mee aan de slag?
‘Beyond Chocolate’ is een partnerschap met als doel de Belgische chocolade nog beter en nog duurzamer te maken. Onder impuls van Vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo werd het charter begin december 2018 in Antwerpen ondertekend door tal van actoren uit de Belgische chocolade- en retailsector, het middenveld, sociale impactinvesteerders en universiteiten.
Met vertegenwoordigers van Choprabisco - Callebaut - Belcolade - Veliche

*Het programma wordt de komende weken verder aangevuld.

PROGRAMMA

summit 201709.00 – 09.30 u.: 
Verwelkoming met ontbijt
09.30 - 10.45 u.: 
Deel 1: sprekers & presentaties
10.45 - 11.15 u.:
Pauze
11.15 - 12.45 u.:
Deel 2: sprekers & presentaties
12.45 - 14.00 u.:
Lunch @ Skyroom
14.00 - 15.30 u.:
Deel 3: sprekers & presentaties
15.30 - 16.00 u.:
Coffeebreak
16.00 - 17.15 u.: 
Deel 4: sprekers & presentaties
17.15 - 18.00 u.:
Afsluitende receptie

Schrijf u nu in!

In samenwerking met

Belcolade
Callebaut
Veliche Gourmet
Proxes
Chocolate Nation
Debic
Gruyaert Verpakking
Lareka
Rémy Cointreau
Buhler
Stad Antwerpen
Choprabisco