naar top
Menu
Logo Print
30/10/2018 - DELFIEN REBRY

DAG 2 - CHOCOLATE INSPIRATION CONFERENCE

De tweede dag wordt ingevuld met een conferentiedag waar we chocoladeprofessionals willen inspireren op het vlak van productontwikkeling, trends, marketing en management. Belgium Chocolate Summit richt zich tot een internationaal publiek, de presentaties worden in het Engels gegeven. Daarnaast bieden we u ook tal van netwerkmogelijkheden, onder meer tijdens de breaks. Zo wordt u verwelkomd met een ontbijt, kunt u genieten van een walking lunch en is er afsluitend een netwerkreceptie.

Ontdek de sprekers

PROGRAMMA


09.00 – 09.30 u.: 

Verwelkoming met ontbijt
09.30 - 10.45 u.: 
Deel 1: 
- Introductie door Guy Gallet: secretaris-generaal Choprabisco
- 'Taste Tomorrow - een stap in de toekomst' door Nathalie De Grauwe en Christophe Herssens (mogelijk gemaakt door Belcolade)
- 'De weg naar de Ultieme Chocolade Boetiek' door William Curley
10.45 - 11.15 u.:
Pauze

11.15 - 12.45 u.:
Deel 2: 
- 'Hoe uw chocoladeproducten vrijwaren van vetbloem?' door Frank Boerboom
- 'The Belgian Chocolate House, grootste chocoladeretailer ter wereld' door Marcelo Levit
- 'Creëren, ontwerpen en innoveren met chocolade.' door Enric Rovira
12.45 - 14.00 u.:
Lunch @ Skyroom
Tijdens de lunch krijgt u de kans om de Stephan UMSK24 machine te bezichtigen in The Chocolate Nation. Deze machine voorziet in een Dry-conching process, en de aanwezigen krijgen hierbij de mogelijkheid om deze "fresh conched chocolate" te proeven.

14.00 - 15.30 u.:
Deel 3: 
- 'De weg naar duurzame chocolade' door Sven Drillenburg van Rainforest Alliance (mogelijk gemaakt door Veliche)
- Panelgesprek met 'Chocolatiers of the Year 2018 - 2019' (gekozen door Gault&Millau) met Frederic Blondeel, Euphrasie Mbamba en David van Acker
- 'Onderscheidende chocoladeproducten creëren' door Bart de Gans
15.30 - 16.00 u.:
Coffeebreak

16.00 - 17.15 u.: 
Deel 4: 
- 'Hoe kan uw winkelinrichting bijdragen tot extra verkoop?' door Katelijn Quartier
- Panelgesprek 'Beyond Chocolate': hoe ga je hier als chocolatier mee aan de slag? (mogelijk gemaakt door Callebaut)
Met Alexander De Croo - vicepremier en minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking, Jonas Mva Mva - IDH,
Patrick Hautphenne - Choprabisco, David De Wit - Sales Director Gourmet Benelux Callebaut, Raphaël Audoin Rouzeau - Cacao Sourcing and Cacao-Trace Manager Puratos/Belcolade,
Inge Demeyere - Managing Director Chocolate Europe Cargill
Afsluitende receptie

Schrijf u nu in!

PROGRAMMA CHOCOLATE INSPIRATION CONFERENCE

Introductie
Guy Gallet - Coordinator Fevia Brussels & Secretary general Choprabisco. Hij is expert met betrekking tot technische, wetgevende en economische aspecten die specifiek zijn voor de chocolade, biscuiterie en confiseriesector.

TasteTomorrow - a step into the future (mogelijk gemaakt door Belcolade)
Nathalie De Grauwe - Marketing Manager Belux Puratos en Christophe Herssens - Sales Manager Chocolatiers Belux Puratos
stellen in primeur de resultaten voor van hun recent uitgevoerde consumentenonderzoek.

De weg naar de Ultieme Chocolade Boetiek. 
William Curley, vier maal winnaar van ‘Britain’s Best Chocolatier by The Academy of Chocolate’ en een gouden medaille op de ‘The Culinary Olympics’, deelt zijn ervaringen en inspiratiebronnen en vertelt over de opstart van zijn nieuwe boetiek (voorzien voor april 2019) in London.

Hoe uw chocoladeproducten vrijwaren van vetbloem?
Frank Boerboom - Technical Manager at FrieslandCampina. Hij heeft zich uitgebreid verdiept in de ontwikkeling van vetbloem in chocolade en heeft hiervoor verschillende oplossingen bedacht.

Hoe verleid ik mijn klant met mijn winkelinrichting?
Katelijn Quartier van Retail Design Lab komt vertellen over de do's-and- don'ts voor een geslaagde winkelinrichting.

Creëren, ontwerpen en innoveren met chocolade.
Enric Rovira uit Barcelona is een echte pionier op het gebied van het samenbrengen van chocolade en design. Elk jaar brengt hij een nieuwe chocoladecollectie uit en daarvoor werkt hij samen met beeldhouwers, schilders, ontwerpers, keramisten en ambachtslieden.

De weg naar duurzame chocolade (mogelijk gemaakt door Veliche)
Sven Drillenburg van Rainforest Alliance. Rainforest Alliance is een toonaangevend certificeringsprogramma voor duurzaam geteelde cacao.

Panelgesprek met 'Chocolatiers of the Year 2018 - 2019' (gekozen door Gault&Millau).

Met Frederic Blondeel - Torréfacteur Chocolatier, Euphrasie Mbamba - Chocolaterie Sigoji en David van Acker - Chocolaterie en Patisserie ZUUT.

Onderscheindende chocoladeproducten creëren.
Bart de Gans is patissier en chocolatier en de oprichter van Perfri. Perfri helpt bedrijven in de foodsector met het ontwikkelen van nieuwe producten

The Belgian Chocolate House, grootste chocoladeretailer ter wereld. 
Marcelo Levit - Chief Digital & Marketing Officer IDF (International Duty Free) zal tijdens zijn presentatie focussen op het concept van The Belgian Chocolate House, hoe dit onstaan is en wat hun visie is voor de toekomst.

Panelgesprek 'Beyond Chocolate': hoe ga je hier als chocolatier mee aan de slag? (mogelijk gemaakt door Callebaut)
‘Beyond Chocolate’ is een partnerschap met als doel de Belgische chocolade nog beter en nog duurzamer te maken. Onder impuls van Vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo werd het charter begin december 2018 in Antwerpen ondertekend door tal van actoren uit de Belgische chocolade- en retailsector, het middenveld, sociale impactinvesteerders en universiteiten.
Met Alexander De Croo - vicepremier en minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking, Jonas Mva Mva - IDH,
Patrick Hautphenne - Bestuurslid Choprabisco, David De Wit - Sales Director Gourmet Benelux Callebaut, Raphaël Audoin Rouzeau - Cacao Sourcing and Cacao-Trace Manager Puratos/Belcolade, Inge Demeyere - Managing Director Chocolate Europe Cargill

In samenwerking met

Belcolade
Callebaut
Veliche Gourmet
Proxes
Chocolate Nation
Debic
Gruyaert Verpakking
Lareka
Rémy Cointreau
Buhler
Stad Antwerpen
Choprabisco