naar top
Menu
Logo Print
30/10/2018 - DELFIEN REBRY

DAG 1 - BELGIUM CHOCOLATE AWARDS + FEESTELIJKE UITREIKING

Op woensdag 5 juni vindt de wedstrijd voor de Beste Praline en Chocoladetablet plaats. Kandidaten brengen 's morgens hun creaties binnen, die door een professionele jury beoordeeld zullen worden. Dit jaar is het thema voor de Belgium Chocolate Awards 2019 'Fashion'. Door de dag heen kunnen aanwezigen workshops en demo's bijwonen. De dag wordt afgesloten met een feestelijke uitreiking en receptie.

THEMA: FASHION
De Belgium Chocolate Awards zijn dit jaar te gast in Antwerpen. Antwerpen staat onder meer internationaal bekend als modestad.
Daarom is het thema van de Belgium Chocolate Awards 2019 'Fashion'. Laat uw inspiratie de vrije loop binnen dit thema en creëer een stijlvolle, lekkere praline of chocoladetablet. 

Inschrijven voor de workshops*

*De workshops zijn inclusief lunch, uitreiking awards en receptie.

WORKSHOPS

Belgium Chocolate Awards

 


Laat u inspireren: nieuwe creaties met de Cacao-Trace referenties 

Demonstrateur patisserie-chocolade: Matty Van Caeseele (Puratos/Belcolade)

Belgium Chocolate Summit

 

Ontdek de mogelijkheden van Ruby RB1 chocolade
Demonstrateur Christa Muyldermans (Callebaut Chocolate Academy)






Belgium Chocolate Awards

 

 

Originele concepten rond foodpairing van groenten met chocolade voor een gezonde snack
Demonstrateur Piet De Vos (Arto voor Veliche)

 

 

Belgium Chocolate Awards

From Roasted Beans to Ganache
Productshowcase: ProXES Chocolate Line Concept

Belgium Chocolate Award

 

Chocolate & Cocktail Pairing
Executive Chef Thomas Van de Weyer en Master Chocolatier Patrick Aubrion (voor Remy Cointreau)

 

 

Programma

Tussen de workshops wordt er een kleine onderbreking voorzien zodat alle voorbereidingen klaargezet kunnen worden.

jury

09.00 – 10.30 u.: 
Verwelkoming met koffie
10.30 – 11.15 u.: 
Sessie 1: Demosessies, productshowcases of presentaties
11.30 – 12.15 u.:
Sessie 2: Demosessies, productshowcases of presentaties
12.15 - 13.30 u.:
Lunch
13.30 – 14.15 u.: 
Sessie 3: Demosessies, productshowcases of presentaties
14.30 – 15.15 u.:
Sessie 4: Demosessies, productshowcases of presentaties
15.15 - 15.45 u.:
Coffeebreak
15.45 - 16.30 u.:
Gezamelijke sessie (cocktail – praline pairing)
17.00 - 18.00 u.
Uitreiking Belgium Chocolate Awards
18.00 – 20.00 u.:
Feestelijke receptie

 

Inschrijven voor de workshops*

*De workshops zijn inclusief lunch, uitreiking awards en receptie.

In samenwerking met

Belcolade
Callebaut
Veliche Gourmet
Proxes
Chocolate Nation
Debic
Gruyaert Verpakking
Lareka
Rémy Cointreau
Buhler
Stad Antwerpen
Choprabisco