naar top
Menu
Logo Print
21/11/2018 - DELFIEN REBRY

PARTNERS 2019

BELCOLADE - CALLEBAUT - VELICHE - PROXES - CHOCOLATE NATION - DEBIC 
GRUYAERTLAREKA - REMY COINTREAU - BUHLER - ATYPICAL ANTWERP - CHOPRABISCO

 

belcolade

Belcolade staat al meer dan een kwarteeuw voor échte Belgische chocolade van de hoogste kwaliteit, een reeks unieke producten die uitnodigen tot creativiteit. Alle Belcolade chocolades worden vakkundig en met respect voor de traditie op Belgische bodem gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cacaobonen. We gebruiken enkel de beste ingrediënten, pure cacaoboter en natuurlijke vanille.

Belcolade Selection heeft een volledig assortiment dat elke chocoladeliefhebber kan bekoren. Ons gamma biedt u een verleidelijke waaier aan smaken, van krachtige fondantchocolade met een bittere delicate smaak, chocolade met een zachte melksmaak en intens karamel, tot roomzachte witte chocolade.

Belcolade Origins overtreffen in smaak. Deze chocolade wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cacaobonen uit een specifiek land, wat zorgt voor een specifiek bijzonder smaakprofiel.

Cacao-Trace staat voor duurzame chocolade van hoogstaande kwaliteit en met een excellente smaak. Het is een programma met voordelen voor iedereen, dat bouwt op de lokale kennis en expertise van de cacaoboer. Het geeft hen de mogelijkheid om productiever en duurzamer te zijn. Door de cacaoboeren te helpen om de waarde van hun cacao te verhogen, zullen ook toekomstige generaties van deze lekker chocolade kunnen blijven genieten.

Vertel uw klanten dat uw chocolade afkomstig is van vakkundig gefermenteerde cacaobonen en laat ze weten dat ze bijdragen aan een beter leven voor cacaoboeren dankzij de chocoladebonus.

Callebaut

Facts & figures

  • Opgericht in 1911 in Wieze
  • De enige Belgische Gourmet-chocolademaker die al meer dan 100 jaar chocolade maakt van boon tot chocolade
  • De nummer één Gourmet-chocolade, uitverkoren door artisanale vaklui wereldwijd als dé referentie voor Belgische chocolade
  • Callebaut is onderdeel van Barry Callebaut, ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van kwaliteitschocolade en – cacaoproducten.

Finest Belgian Chocolate van generatie op generatie
Callebaut maakt al meer dan 100 jaar chocolade in het hart van België. Stichter Octaaf Callebaut, kleinzoon van een bierbrouwer en gepassioneerd door chocolade, produceerde in 1911 zijn eerste artisanale chocolade in de familiebrouwerij in het Oost-Vlaamse Wieze. Hij creëerde er in de loop der jaren de recepten van de iconische Belgische chocolades van Callebaut: de donkere chocolade 811, de melkchocolade 823 en de witte chocolade W2. 
De recepten worden sindsdien van generatie op generatie doorgegeven door de Callebaut-craftsmen in Wieze. Die vervaardigen de chocolade tot op de dag van vandaag geïnspireerd op de authentieke werkwijze van Octaaf: een unieke bonenmengeling, in de dop geroosterd, die Callebauts finest Belgian chocolate zo uniek maakt.

Van boon tot chocolade
Callebaut is de enige gourmet-chocolademaker die al meer dan een eeuw de volledige keten – van cacaoboon tot chocolade – doorloopt op Belgische grond. Het selecteert de beste cacaobonen ter wereld en combineert die met de fijnste lokale ingrediënten. Op die manier maakt Callebaut in Wieze al meer dan 100 jaar Belgische chocolade die een trouwe bondgenoot is van elke artisanale vakman, omwille van zijn geweldige en consistente smaak, betrouwbare kwaliteit en verwerkbaarheid. 
De unieke smaak van Callebaut-chocolade is te danken aan de specifieke mengeling van bonen, geroosterd in de dop. Die traditionele manier van roosteren laat zorgt ervoor dat de essentiële, smaakvolle aroma’s bewaard blijven. Pas na het roosteren worden de bonen gebroken en verwerkt tot heerlijke chocolade.
www.callebaut.com

veliche

Cargill Cocoa and Chocolate lanceert zijn eerste Belgische chocolademerk in het teken van ambachtslui. Veliche™ Gourmet is het chocolademerk dat een jarenlange ervaring heeft in het produceren van hogekwaliteitschocolade uit het Koninkrijk België. Met een rijk karakter en een complexe smaak, maar toch met een uitzonderlijke verwerkbaarheid staat Veliche™ Gourmet in het teken van ambachtslui. Puurheid en eenvoud staan centraal. 
Kwaliteit leveren aan ambachtslui en chocoladechefs begint met een uitgebreide aanwezigheid in originelanden. Iedere stap van het traject, van het inkopen van de beste bonen tot de productie van uitmuntende Belgische chocolade, wordt overschouwd door een team van experts.
Ons Belgische chocolademerk, Veliche™ Gourmet, is specifiek ontworpen om te beantwoorden aan de zoektocht van ambachtslui naar de beroemde Belgische chocoladesmaak.

Belgische chocoladekwaliteit en -erfgoed
Ons merk geniet van generaties van chocolade-expertise en een passie voor perfectie met een productgamma dat geselecteerd is op basis van puurheid en eenvoud, zodat chocoladechefs zich kunnen concentreren op hun chocoladecreaties. Onze chocolade-experts hebben heerlijke recepten ontworpen met verschillende smaakprofielen en cacaopercentages om alle chocoladetoepassingen te ondersteunen (banketbakkerij, patisserie …). Geproduceerd in de modernste productiefaciliteit in Europa volgens de hoogste standaarden qua voedselveiligheid en -consistentie, zijn onze Belgische chocolades beschikbaar in het 12 mm Chocolate dots-formaat: de beste en unieke vorm die onze Belgische chocolade heel makkelijk te smelten en te gebruiken maakt.
www.velichegourmet.com 

proxes

ProXES Group - de koepel waaronder de merken van Stephan, FrymaKoruma & Terlet vallen - innoveert met een concept waarbij de chocolatier volledig bean to ganache kan produceren. Het concept 'Let's Choc the World' onderscheidt zich doordat er veel sneller en veel meer verschillende types chocolade per dag kunnen geproduceerd worden. Door het inzetten van slechts drie toestellen kan er vanaf geroosterde cacaonibs niet alleen chocolade naar eigen recept geproduceerd worden, er is ook de mogelijkheid om uw eigen ganaches, glazes en chocoladepasta's te maken. Let's Choc the World biedt toestellen aan voor elke capaciteit, van producties van 2 tot 3.600 kg per uur.  

Chocolate 
NationHet gloednieuwe Chocolate Nation is de grootste Belgische chocolade experience ter wereld. Het is een innovatief belevingsmuseum van ruim 4.000 m² dat volle dig gewijd is aan onze wereldberoemde Belgische Chocolade. Een multisensorische reis die het verhaal van Belgische chocolade vertelt en bezoekers vele variaties Belgische chocolade laat proeven. Een plek vol belevenissen en verhalen van chocolademerken en chocolatiers. 

debic

 

GruyaertGruyaert is fabrikant van verpakkingen voor chocolade, patisserie, gebak en ijs
sinds 1939. Gebruik van duurzame materialen, vlekkeloze bedrukking en nauwkeurige afwerkingmaken deel uit van de “Gruyaert-kwaliteit”.  Creatieve vormgeving, correcte levertijd en snelle service zijn uitdagingen die we graag aangaan. Uw verpakking maakt deel uit van uw communicatie met uw klant, zorg voor een uitstraling die bij de kwaliteit van uw producten past. Gepersonaliseerde verpakking is een belangrijk onderdeel in de marketing-mix die uw imago onderbouwt. Let’s think out of the box.
Ontdek onze creaties op www.gruyaert.be

lareka

Lareka reviseert en ontwikkelt chocoladeverpakkingsmachines. Van chocoladerepen tot napolitains maar tevens holfiguren en twistproducten. Tijdens de Belgium Chocolate Awards presenteert Lareka haar verpakkingsmachine: speciaal ontwikkeld voor de ambachtelijke chocolatiers met een voorliefde voor premium. 


BTB25De BTB25 is een lage snelheid en zeer veelzijdige verpakkingsmachine voor chocoladerepen. De machine verpakt 25 repen per minuut in verschillende verpakkingsvormen, zoals de traditionele envelopvouw of een kartonverpakking of een banderolverpakking. Buiten de standaard aluminium verpakking voor de binnenlaag kan men ook de reep in pergamijn of transparante film, biologisch afbreekbare film, agrarisch afvalpapier verpakken. Tevens is de machine makkelijk om te bouwen van formaat, een formaatwissel kan in 15 minuten. Het formaatbereik van de verpakkingsmachine loopt van breedte 25-100 mm tot lengte 50-200 mm. Met de BTB25 haal je creatief alles uit de kast om je product te onderscheiden.

rémy cointreau

In 1849 openden Edouard-Jean en Adolphe Cointreau de deuren van hun eerste distilleerderij in Angers; Frankrijk. Twee broers die uit de cake en snoep business kwamen en op zoek waren naar een likeur van hoge kwaliteit. In die periode waren sinaasappels een zeer zeldzaam en kostbaar goed en dus uiterst geschikt om met deze universele smaak te experimenteren tot wat op heden leidde tot de oorspronkelijke ‘Triple-Sec’ of Cointreau. Dit volgens een uniek rijpings- en distillatieproces waarbij zoete en bittere sinaasappelschillen worden verwerkt.
Op de wereldtentoonstelling van Parijs in 1889 kon Cointreau aanspraak maken op de eerste van de vele awards gewijd aan deze uitzonderlijke likeur. Tot op heden heeft Cointreau een palmares verdiend van één van de meest bekroonde sterke dranken. Wereldwijd wordt Cointreau veelvuldig gebruikt om te verwerken in cocktails of om te degusteren ‘on the rocks’.

Cointreau Concentraat 60% Vol. : Vooral door de veelzijdigheid en compatibiliteit met andere ingrediënten is Cointreau Concentraat een veelgebruikt ingrediënt in de gastronomie. Chocolatiers, banketbakkers en ijsbereiders maken graag gebruik van deze professionele alcohol om hun recepten uit te balanceren en om ze karakter mee te geven.
Naast de typerende smaak is Cointreau Concentraat 60% ook inzetbaar als smaakversterker van andere ingrediënten (chocolade, noten, rode vruchten, gele vruchten, groene vruchten, ,vanillecrèmes…) bij een dosering van <2%. Met een dosering tussen 2% en 3 % breng je de originele en typische sinaasappel smaak in uw recepten. Om de originele sinaaslikeursmaak van Cointreau te verkrijgen doseer je best 3% en meer in het recept.
In alle gevallen zal Cointreau naast de uitmuntende smaak ook bijdragen tot een langere houdbaarheid. Cacaolab studies in 2017 bewijzen de effectiviteit van deze stelling bij een dosering vanaf 1,5%.
Cointreau Concentraat 60% Vol. is 100% natuurlijk, 100% suikervrij en bevat geen kleurstoffen. Reken hierbij de accijnsvrije verwerking en HACCP veilige PET verpakking en deze krachtige alcohol wordt een perfect en betaalbaar ingrediënt voor ambacht en industrie.

Naast het merk Cointreau staan meerdere specialiteiten voor de professionele sector. Rémy Martin Fine Champagne Cognac 50%(*), Brandy St.- Rémy XO 60%, Jacobert 50%, Griottines au Cointreau, Marc de Champagne 60%, Rum en Amaretto 60%. Binnenkort word er nog een whisky en een gin toegevoegd aan het gamma.

(*) Rémy Martin Fin Champagne Cognac 50% is een uniek product en het meest prestigieuze merk uit het assortiment van Cointreau Gastronomie. Rémy Martin is een Cognac ‘Fine Champagne’; een dubbel gedestilleerde Cognac, gerijpt op kleine eikenhouten vaten uit Limousin en samengesteld uit maximum 50% Petite Champagne en minimum 50% uit de Grande Champagne gebieden.

www.cointreau.com

buhler

Nieuwe recepten en nieuwe creaties verschijnen bijna dagelijks op de wereldwijde chocolademarkt. Met de zeer flexibele productiesystemen van Bühler zijn er vrijwel geen grenzen aan de verscheidenheid aan vormen en smaken. Onze innovatieve oplossingen garanderen producenten van chocoladeproducten een maximale opbrengst en topkwaliteit.

De gecombineerde knowhow van de Bühler groep heeft ze tot de technologische leider op het gebied van chocoladeproductie gemaakt. Bühler systemen maken de productie van zelfs de meest unieke recepten voor chocolade, chocoladerepen en chocoladefiguren mogelijk. Omdat we over een eigen testcenter beschikken, kunnen we op verzoek ook het complete concept voor de industriële productie van een receptuur ontwikkelen.

Het door Bühler ontwikkelde DoMiReCo™-proces heeft een internationale standaard gezet:”Dosing-Mixing-Refining-Conching”.
Met gekwalificeerd advies, geavanceerde technologieën en uitgebreide klantenservice optimaliseert Bühler uw chocoladeproductie – Bean to Bar.

antwerpen

choprabisco

CHOPRABISCO, de Koninklijke Vereniging van de Chocolade-, Praline-, Biscuiterie en Suikergoedindustrie vzw, telt 180 leden waarvan 2/3 actief zijn in de chocolade/pralinesector en vertegenwoordigt 90% van de omzet van de sector. De sector is met een aandeel van 10% van de omzet, 15% van de arbeidsplaatsen en 16% van de uitvoer een van de sterkhouders van de Belgische voedingsindustrie. De verenigin

CHOPRABISCO werkt op basis van een geïntegreerd lidmaatschap en management samen met het FEVIA-team met het oog op maximale synergie en efficiëntie voor de leden-bedrijveng informeert, ondersteunt en adviseert haar leden in sectorspecifieke dossiers door hen en zo nodig betrokken overheidsinstanties de juiste informatie te bezorgen zodat er op een efficiënte manier kan worden geanticipeerd op problemen, gebeurtenissen en uitdagingen. CHOPRABISCO volgt sectorspecifieke dossiers in volgende domeinen op: bescherming Belgische chocolade, chocoladewetgeving, voedselveiligheid (o.a. autocontrole en contaminanten), etikettering, handelsbetrekkingen, grondstoffen en duurzaamheid.

CHOPRABISCO is  actief lid van de Europese federatie CAOBISCO.
www.choprabisco.be