naar top
Menu
Logo Print

Wedstrijdreglement Belgium Chocolate Awards 2019

Inschrijvingen

- Inschrijven voor 22 maart 2019
- Dossier indienen voor 26 april 2019
- Wedstrijddag: 05 juni 2019

Wedstrijddag

Programma:

10.00 – 10.30 u.: Verwelkoming met ontbijt
10.30 - 12.00 u.: Deel 1: Demosessies, productshowcases of presentaties
12.00 - 13.30 u.: Lunch
13.30 - 15.00 u.: Deel 2: Demosessies, productshowcases of presentaties
15.00 - 15.30 u.: Break
15.30 - 17.00 u.: Deel 3: Demosessies, productshowcases of presentaties
17.00 - 18.30 u.: Uitreiking Belgium Chocolate Awards
18.00 - 20.00 u.: Feestelijke receptie

Thema: fashion

De Belgium Chocolate Awards zijn dit jaar te gast in Antwerpen.
Antwerpen staat onder meer internationaal bekend als modestad.
Daarom is het thema van de Belgium Chocolate Awards 2019 'Fashion'.
Laat uw inspiratie de vrije loop binnen dit thema en creëer een stijlvolle, lekkere praline of chocoladetablet.

Best Praline: wat verwachten we?

In deze categorie kunnen zowel studenten als professionele chocolatiers deelnemen.
- Studenten: per klas kan er slechts één inzending deelnemen
- Professionelen: actief als werknemer in bakkerij, chocolaterie of patisserie of zaakvoerder (geldig btw-nummer), leerkrachten bakkerij

Dossier indienen:
Verplicht:
- interne opbouw van de praline
- coating (buitenkant)
Optioneel:
- decoratie (indien voorzien)
- extra (wetenswaardigheden over de praline - concept van de praline)
(max. 750 tekens met spaties inbegrepen)

Graag ook een duidelijke foto voorzien van de praline. Deze zal gepubliceerd worden in een extra editie van Chocolaterie.

Voor de prijs van Best Praline worden de pralines blind geproefd door een professionele jury. Omdat we op een wedstrijd mogen uitpakken met ons kunnen, vragen we de deelnemers 20 wedstrijdpralines in te dienen. Daarnaast vragen we ook 2 kg van uw praline, die vertaald wordt naar de commerciële uitvoering, zodat ook collega's aanwezig op het evenement kunnen proeven.
Enkel de wedstrijdpralines zullen door de jury beoordeeld worden.

Indienen op de wedstrijddag:
20 wedstrijdpralines, 2 kg commerciële uitvoering

Prijs:
Per categorie wordt er een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt.

Best Filled Bar: wat verwachten we?

In deze categorie kunnen professionele chocolatiers deelnemen.

We verwachten een platte chocoladetablet met een vulling, een snack, waarvan de consument in meerdere keren kan genieten. De repen worden beoordeeld door dezelfde jury als deze voor de Best Praline.

Dossier indienen:
Verplicht:
- interne opbouw van de reep
- coating (buitenkant)
Optioneel:
- decoratie (indien voorzien)
- extra (wetenswaardigheden over de reep - concept van de chocoladetablet)
(max. 750 tekens met spaties inbegrepen)

Graag ook een duidelijke foto voorzien van de chocoladetablet. Deze zal gepubliceerd worden in een extra editie van Chocolaterie

Indienen op de wedstrijddag:
20 repen (10 tabletten voor de jurering + 10 tabletten zodat ook collega's aanwezig op het evenement kunnen proeven)

Prijs:
Indien er voldoende deelnemers zijn, zal er een eerste, tweede en derde plaats toegekend worden.

In samenwerking met

Belcolade
Callebaut
Veliche Gourmet
Proxes
Chocolate Nation
Debic
Gruyaert Verpakking
Lareka
Rémy Cointreau
Buhler
Stad Antwerpen
Choprabisco