naar top
Menu
Logo Print

Wedstrijdreglement Belgium Chocolate Awards 2018

Inschrijvingen

- Inschrijven voor 15 maart
- Dossier indienen voor 20 april
- Wedstrijddag: 29 mei

Wedstrijddag

Programma:

09.00 - 10.15 u.: Ontvangst: indienen creaties + breakfast networking
10.15 - 11.15 u.: Sessie 1: demo / presentatie / workshop
11.15 - 11.30 u.: Healthy drinks networking break
11.30 - 12.45 u.: Sessie 2: demo / presentatie / workshop
12.45 - 14.15 u.: Networking lunch
14.15 - 15.30 u.: Sessie 3: demo / presentatie / workshop
15.30 - 16.00 u.: Coffee networking break
16.00 - 17.00 u.: Sessie 4: demo / presentatie / workshop
17.15 - 18.00 u.: Uitreiking Belgium Chocolate Awards
18.00 - 19.00 u.: Receptie

Best Praline: wat verwachten we?

In deze categorie kunnen zowel studenten als professionele chocolatiers deelnemen.
- Studenten: per klas kan er slechts één inzending deelnemen
- Professionelen: actief als werknemer in bakkerij, chocolaterie of patisserie of zaakvoerder (geldig btw-nummer), leerkrachten bakkerij

Dossier indienen:
Verplicht:
- interne opbouw van de praline
- coating (buitenkant)
Optioneel:
- decoratie (indien voorzien)
- extra (wetenswaardigheden over de praline - concept van de praline)
(max. 750 tekens met spaties inbegrepen)

Graag ook een duidelijke foto voorzien van de praline. Deze zal gepubliceerd worden in een extra editie van Chocolaterie.

Voor de prijs van Best Praline worden de pralines blind geproefd door een professionele jury. Omdat we op een wedstrijd mogen uitpakken met ons kunnen, vragen we de deelnemers 20 wedstrijdpralines in te dienen. Daarnaast vragen we ook 2 kg van uw praline, die vertaald wordt naar de commerciële uitvoering, zodat ook collega's aanwezig op het evenement kunnen proeven.
Enkel de wedstrijdpralines zullen door de jury beoordeeld worden.

Indienen op de wedstrijddag:
20 wedstrijdpralines, 2 kg commerciële uitvoering

Prijs:
Per categorie wordt er een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt.

Best Filled Bar: wat verwachten we?

In deze categorie kunnen professionele chocolatiers deelnemen.

We verwachten een gevulde chocoladereep, een snack, waarvan de consument in meerdere keren kan genieten. De repen worden beoordeeld door dezelfde jury als deze voor de Best Praline.

Dossier indienen:
Verplicht:
- interne opbouw van de reep
- coating (buitenkant)
Optioneel:
- decoratie (indien voorzien)
- extra (wetenswaardigheden over de reep - concept van de reep)
(max. 750 tekens met spaties inbegrepen)

Graag ook een duidelijke foto voorzien van de reep. Deze zal gepubliceerd worden in een extra editie van Chocolaterie

Indienen op de wedstrijddag:
20 repen (10 repen voor de jurering + 10 repen zodat ook collega's aanwezig op het evenement kunnen proeven)

Prijs:
Indien er voldoende deelnemers zijn (minimaal drie), zal er een eerste, tweede en derde plaats toegekend worden.

Best Plain/Origin Bar: wat verwachten we?

In deze categorie kunnen professionele chocolatiers deelnemen die zelf hun chocolade maken, van bean to bar.

U kunt deelnemen in de categorieën:
-melkchocolade
-pure chocolade

We laten enkel repen toe die puur de chocolade zijn, dus zonder toevoegingen of toppings.

Dossier indienen:
Verplicht:
- Welke bonen werden er gebruikt? Origine?
- Cacaopercentage?
- Productiemethode? (blijft intern)
- Welke smaaktoetsen zijn waar te nemen in de chocolade?

Graag ook een duidelijke foto voorzien van de reep. Deze zal gepubliceerd worden in een extra editie van Chocolaterie.

De repen worden beoordeeld door een professionele jury, gespecialiseerd in bean to bar. Ook het dossier zal hierbij bekeken worden.

Indienen op de wedstrijddag:
20 repen (10 repen voor de jurering + 10 repen zodat ook collega's aanwezig op het evenement kunnen proeven)

Prijs:
De eerste prijs zal enkel uitgereikt worden indien er minstens drie geschikte inzendingen zijn per categorie.

In samenwerking met

Belcolade
Callebaut
Veliche Gourmet
Gruyaert Verpakking
Lareka
Mol d'Art
Rémy Cointreau
Ter Groene Poorte