naar top
Menu
Logo Print

WINNAARS AAN HET WOORD

Marc DesagreMarc Desagre

winnaar 2012 - praline 'Saint-Martin'

“Mijn overwinning zorgde voor een stijging in de omzet van 40% voor de twee opvolgende jaren. Ook nu nog, zes jaar later, hebben we nog steeds nieuwe klanten die komen vragen naar 'de groene praline'."

Jurgen BaertJurgen Baert

winnaar 2013 - praline 'Asian Gold'

“Je leert mensen kennen die je anders niet zou tegenkomen en je kan je eigen niveau meten. Mijn zelfvertrouwen qua vakkennis is hierdoor sterk gestegen, met een deelname aan de World Chocolate Masters als gevolg."

Pascal De DeynePascal De Deyne

winnaar 2014 - praline 'Fioro D'Oro

"De Belgium Chocolate Awards winnen is een énorme erkenning en bevestiging van je dagelijkse streven naar perfectie of wat je toch probeert te doen op professionneel vlak.
Het zorgt voor een boost om zo verder te doen. De creatie voor de Belgium Chocolate Award Box was bovendien een leuke samenwerking en uitwisseling met collega's die diezelfde spirit hebben om te streven naar de top."

Julie VanbormJulie Vanborm

winnaar 2015 - praline 'Doorn'

"Ik nam deel aan de wedstrijd om te testen wat mijn niveau en mijn kunnen was. Ook om te zien wat de andere chocolatiers van smaakcombinaties gebruikten. Het is een toffe wedstrijd om deel te nemen en zeker omdat het de inzendingen blind beoordeeld worden. Zelf zorgde mijn overwinning voor de nodige publiciteit en naamsbekendheid, mocht ik in verschillende andere wedstrijden jureren, ...
Elk jaar zijn er hele mooie prijzen, inclusief cursussen van bekende chocolatiers waar je veel van kan leren."

Luuk SchaperLuuk Schaper

winnaar 2016 - praline 'Citrus Special'

"Door mijn overwinning heb ik veel mooie reacties gehad en nog meer klanten in onze winkel. Het belangrijkste is het leggen van nieuwe contacten in de chocoladewereld waar je in de toekomst nog veel aan kunt hebben."

Fien OosthuyseFien Oosthuyse 

winnaar 2017 - praline 'Fassion'

"Motivatie is de grootste inspiratie! Door deel te nemen aan de wedstrijd heb ik geleerd om nieuwe technieken te gebruiken, ideeën om te zetten in waarheden, smaken te combineren en dit allemaal om zo tot een mooi eind resultaat te komen. Wat je met passie en liefde maakt, geef je ook door aan de mensen die er van proeven."

Niels SegersNiels Segers

winnaar 2018 - praline 'El Rojo'

"De wedstrijd is zeer ruim en divers interpreteerbaar met verschillen inschrijvingscategorieën en dus voor elk wat wils. Je kan jezelf helemaal laten gaan en tot het uiterste drijven in smaken, decoraties en concepten. Je botst op grenzen waar je oplossingen voor moet vinden die nadien een voldaan en gemotiveerd gevoel geven. De wedstrijd is ten slotte toegankelijk voor iedereen; je hoeft je creatie niet ter plaatse te maken, enkel af te geven."

Heeft u een unieke praline en/of chocoladetablet gecreëerd die u wilt voorstellen in het vakblad Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en stel deze aan ons voor.

INSCHRIJVEN

In samenwerking met

Belcolade
Callebaut
Veliche Gourmet
Proxes
Chocolate Nation
Debic
Rémy Cointreau
Buhler
Stad Antwerpen