naar top
Menu
Logo Print

De award die het vakmanschap van de chocolatier in de kijker zet BELGIUM CHOCOLATE AWARDS

Concept

De award die het vakmanschap van de chocolatier in de kijker zet en de chocolatier beloont met de beste creatie binnen het thema 'praline' en 'chocoladetablets'.

Het initiatief voor het inrichten van een nationale chocolateriewedstrijd kwam in 2012 tot stand naar aanleiding van het honderdste nummer van het vakblad Chocolaterie. Door de talrijke positieve reacties uit de sector en het grote aantal deelnemers werd dit initiatief ook de volgende jaren voortgezet. Een groeiend succes, zo blijkt, want elk jaar opnieuw reageert de sector massaal. Tientallen creaties uit zowel Vlaanderen als Wallonië worden ons jaarlijks toegestuurd.

Categorieën

De wedstrijd bestaat uit twee categorieën
- professionelen
- scholen en opleidingen

Jurering

In de jury zetelen prominenten uit de Belgische chocolade- en patisseriewereld.
Deze vakjury beoordeelt de creaties o.b.v. een blindproeverij op de criteria
- smaak
- originaliteit
- vormgeving
- structuur

Heeft u een unieke praline en/of chocoladetablet gecreëerd die u wilt voorstellen in het vakblad Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en stel deze aan ons voor.

INSCHRIJVEN

In samenwerking met

Belcolade
Callebaut
Veliche Gourmet
Gruyaert Verpakking
Lareka
Mol d'Art
Rémy Cointreau
Ter Groene Poorte