9 oktober 2017

VAKINFORMATIE OVER CHOCOLATERIE EN PATISSERIE

Lees online

Succesvolle eerste editie Belgium Chocolate Summit

Van 27 tot 29 september vond de eerste editie plaats van de Belgium Chocolate Summit, drie inspiratiedagen voor chocoladeprofessionals. We kunnen terugkijken op een succesvolle eerste editie.
Lees meer

Belgium Chocolate Awards uitgereikt

Op woensdag 27 september werden in Crowne Plaza in Brugge de Belgium Chocolate Awards uitgereikt. Deze wedstrijd, die al aan zijn zesde editie toe was, bekroont de Beste Praline.
Lees meer

Best Praline - Eerste plaats professionelen: Fassion

Zelfgekweekte basilicum is de basis van deze praline van Fien Oosthuyse. Bovenaan zit een gelei van mango, passie en sinaasappel, daaronder een ganache van basilicum met kardemom en onderaan een zelfgemaakte praliné van pecannoten, cacaonibs en zeezout.
Lees meer

Best Praline - Tweede plaats professionelen: Choculation

Choculation is een creatie van Pol Deschepper en bestaat uit een gelei met balsamico, een krokante bodem van chiazaad en een fruitige kruidenganache. De praline is gemouleerd met  een melkchocolade van 40%.
Lees meer

Best Praline - Derde plaats professionelen: Poppolou Rocks

Olivier Willems maakte een praline met het Noordzeebier Poppolou. Intern zit een karamel met rode bes en açaisap, geroosterde en gekaramelliseerde cacaonibs en een ganache van Poppoloubier.
Lees meer

Best Praline - Eerste plaats opleidingen: Pisco Sour

Deze praline van Alex Verelst van PIVA is opgebouwd uit drie vullingen. Als eerste is er een guimauve met zeste van limoen, de tweede vulling is een gelei van mango en limoen, als laatste is er een ganache van banaan en pisco.
Lees meer

Best Praline - Tweede plaats opleidingen: Corsica

Deze praline van Institut Emile Gryzon bevat een bittere ganache, een compôte van mandarijn en een krokantje. Het geheel is gemouleerd met chocolade van de school; Or Noir Gryzon.
Lees meer

Best Praline - Derde plaats opleidingen: Freshness

Vijf leerlingen van VTI Spijker werkten samen aan deze Freshness. Een praline op basis van een ganache met gember en limoen en een gelei van roze pompelmoes. De frisse smaken binnenin worden gecounterd door de zoete witte chocolade langs de buitenzijde.
Lees meer

Best Filled Bar - eerste plaats: Monkeys

Chocolade-Atelier Vyverman pakt uit met een gemouleerde energybar in melkchocolade. Deze is gevuld met een licht gezouten en krokante pindapraliné, in het midden een dun laagje pure chocolade met gekarameliseerde popcorn en daaronder een zachte karamel.
Lees meer

Best Filled Bar - tweede plaats: Chocolate Wellness

Deze chocoladereep van Pol Deschepper bestaat uit een krokante sesambodem, aangevuld met een kruidige ganache en een limoengelei. Het geheel is gehuld in een mantel van donkere chocolade 65%.
Lees meer

Best Filled Bar - derde plaats: Tablette praliné et caramel

Chocolat Champagne verwerkt in deze reep een pistachepraliné à l'ancienne met stukjes karamel met fleur de sel. De reep is verder gemouleerd met donkere chocolade.
Lees meer

http://chocolaterie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online magazine Chocolaterie - Dit zijn de beste pralines en chocoladerepen van 2017

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be