Wat maakt een lekkere praline een winnende praline? In deze editie verklappen we u hoe de winnende creaties van de afgelopen Belgium Chocolate Awards gemaakt worden. Bekijk de videorecepten van Mallow Stick, All Tied Up en Joya. Mieke Masyn Bladmanager Chocolaterie
Fedoba is dé toonaangevende vakbeurs voor elke chocolatier, doopsuikerspecialist, bakker en confiseriezaak. Elke editie zorgen de standhouders om de trends in verpakking & voeding op te volgen en te presenteren op de beurs. Lees meer
UW NIEUWE OF VERNIEUWDE WINKEL IN DE PRIJZEN?
Heeft u geïnvesteerd in een nieuwe of vernieuwde winkel, aarzel dan niet en laat dit project beoordelen door een onafhankelijke jury met gerenommeerde retail- en interieurspecialisten. U wordt bekroond met een prestigieuze award die voor altijd op uw toonbank of in uw etalage zal prijken. Deelnemen kan door in te schrijven voor 1 oktober 2019 en daarna uw dossier in te leveren tegen 15 december. De uitreiking van de awards vindt plaats op donderdag 5 maart 2020. Volledig artikel lezen
BELGIUM CHOCOLATE SUMMIT
De Belgium Chocolate Summit is een toonaangevend, internationaal chocolade-event vol inspiratie. Enthousiaste professionals kunnen hun kennis verrijken met de laatste trends uit de chocoladewereld aan de hand van demo's en workshops door specialisten. Volledig artikel lezen
WEEK VAN DE SMAAK 2019
Van 14 tot 24 november vindt de dertiende editie van de Week van de Smaak plaats. Thema dit jaar is 'De gustibus et coloribus, over smaken en kleuren ...'. De Vlaamse eetcultuur wordt in contact gebracht met kunst met grote én kleine 'k'. Lees meer
VIDEO: MALLOW STICK
Met zijn overwinning op de Belgium Chocolate Awards is Wim Vyverman niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar behaalde hij nog zilver met zijn praline Ru-bee en in 2017 was het zijn gevulde reep 'Monkeys' die de jury het meest kon overtuigen. Dit jaar behaalde Chocolade-Atelier Vyverman twee keer een eerste plaats met zijn 'Mallow Stick'. Video
VIDEO: ALL TIED UP
Opnieuw een podiumplaats voor Jurgen Baert! Na zijn prijs voor beste praline in 2013, mocht hij nu het goud in ontvangst nemen voor bij gevulde chocoladereep. Deze 'All Tied Up' is geïnspireerd op de reep waarmee hij deelnam aan de World Chocolate Masters Video
VIDEO: JOYA
Studente aan Ter Groene Poorte Louisa Hilger pakte op de Belgium Chocolate Awards uit met haar praline Joya. Joya betekent in het Spaans juweel, en daarmee geeft de chocolatier in spe een knipoog naar het centrale thema fashion. Video
Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.