naar top
Menu
Logo Print

Belgische praline van de toekomst

Chocolatier Olivier Willems overtuigt met zijn Poppulou Rocks-praline
magazine

Eind april trapten Callebaut® en Gault&Millau de ‘Chocolate Hero Week’ van start. Tijdens die week ging het samen met de Belgische chocolatiers en chocoladeliefhebbers op zoek naar de Belgische Praline van Morgen – geïnspireerd door de chocoladetrends van 2020. Chocolatier Olivier Willems kaapte de titel weg. De Oostendse chocolatier wist de chocoladeliefhebbers en de Gault&Millau jury te overtuigen met zijn Poppulou Rocks-praline, die hij samen met de makers van het PoppuLoubier creëerde. Willems liet zich inspireren door het Oostendse landschap en liet alle elementen in zijn praline terugkomen: de zon, de zee en het strand. “De praline heeft de rood-oranje kleur van een zonsondergang. Het strand wordt weerspiegeld door de karamelchocolade, en de zee is aanwezig door de toevoeging van zeezout”, zegt Willems. “Voor mijn ganache van chocolade heb ik het lokale PoppoLoubier gecombineerd met de Açai-bes uit Brazilië: een perfecte samensmelting van lokale en internationale invloeden.” Deze zomer mag de chocolatier zijn praline voorstellen in het ‘Tastes of The World’-restaurant van Tomorrowland tijdens de twee festivalweekends.
De andere finalisten van de wedstrijd waren:
- Gin Praline, Jaël Verleysen
- Moro Gold, Nick Wauters
- Green Blossom, Stephen Van Hecke
- Granado, Wim Vyverman
- 4 Elements, Eddy Van Tittelboom
- Happy Nose, Anton Van de Maele
- Jhonnys, Nicolas Beugnies
- Fresh and Fruity, Nellie Coomans
- Epic Boost, Hannes Dheedene

CALLEBAUT

CALLEBAUT

AALSTERSESTRAAT 122
9280 LEBBEKE-WIEZE
+3253730211
+3253730540