Dobbit
magazine

Chocoladewedstrijd Dongelberg

Wie waren de winnaars in de categorieën professionals en amateurs

Op 26 februari vond de prijsuitreiking plaats van de twintigste editie van het 'concours de montages en chocolat' (wedstrijd chocolade sierstukken). Die wedstrijd werd georganiseerd door Le Chêneau, een opleidingscentrum uit Dongelberg (een deelgemeente van Geldenaken). Zestien sierstukken (acht in de categorie professionals en acht in de categorie amateurs) met als thema 'ontdekkingen' werden er de hele dag tentoongesteld zodat de jury en het publiek (meer dan 300 personen) die konden bewonderen en quoteren. De hotelschool van Spa nam, dankzij haar sierstuk over de ontdekking van chocolade zelf (linkerfoto), drie prijzen mee naar huis: de eerste prijs in de professionele categorie, de prijs van de stad Geldenaken en de publieksprijs. Bij de professionals ging de tweede prijs naar het IPES van Haspengouw (uit Waremme) met een sierstuk over het wiel. Het Institut Technique de Namur Asty-Moulin behaalde de derde prijs met zijn kleurrijke sierstuk van een heteluchtballon. In de amateurcategorie won de kubus van Rubik van het opleidingscentrum Centro Educativo Fuenllana uit Madrid de eerste prijs en de prijs van de stad Geldenaken. De tweede prijs in deze categorie ging naar het Studentenhuis Steenberg uit Leuven en de derde naar het team van Club Fontenelle uit Brussel. Als toemaatje werd nog een nieuwe wedstrijd gelanceerd voor meisjes van 10 tot 13 jaar die de volgende maanden zal plaatsvinden: de 'Master chef pâtisserie Junior'. De 21e editie van het 'concours de montages en chocolat' vindt plaats op 17 februari 2013 en heeft als thema bloemsierkunst.

LCP