Dobbit
magazine

C³ wedstrijd

Een vrouwelijk podium tijdens de finale van de C³ wedstrijd

Iris Lau van het Hotel Four Seasons Georges V - Paris heeft de trofee van de derde editie van het C³ concours gewonnen. Dit internationale concours voor desserts in de horeca werd georganiseerd door Valrhona en vond plaats op 26 januari 2012 ter gelegenheid van de prestigieuze internationale gastronomische beurs Madrid Fusión. Het talent van Iris Lau kwam tot uiting in het dessert op een bord 'Supernova' en de zoete lekkernijen 'Nova'. Naast deze prijs heeft de jury van proevers een tweede prijs toegekend aan Kanako Sakakura (La Grande Table de Kitamura – Nagoya, Japan) met het dessert op een bord 'Toji Pagode' en de zoete lekkernijen 'Inspiration d’esprits jardin japonais sec' en een derde prijs aan Sally Camacho (WP24, restaurant The Ritz Carlton Hotel – Los Angeles), met het dessert 'Cœur de Caracol' en de zoete lekkernijen 'Mignardises Honduras'. De Speciale Persprijs werd gewonnen door Kanako Sakakura (La Grande Table de Kitamura – Nagoya, Japan) met het dessert 'Toji Pagode' en de zoete lekkernijen 'Inspiration d’esprits jardin japonais sec'. Het concours vond plaats onder het voorzitterschap van Ramus Koefoed, Deense chef-kok van het met sterren bekroonde restaurant Géranium in Kopenhagen en winnaar van de Bocuse d’Or 2011. Het concours was een eerbetoon aan het ingewikkelde beroep van chef-patissier in de horeca, met een technische en creatieve benadering van het werken met chocolade.

LCP