naar top
Menu
Logo Print

CHOCOLADEBOX: The Best of Belgium Chocolate Awards

De ultieme pralinedoos gevuld met de winnende pralines van de voorbije edities van de Belgium Chocolate Awards.

 Het vakblad Chocolaterie lanceert een exclusieve smaakbox, een ultieme pralinedoos gevuld met de winnende pralines van de voorbije edities van de Belgium Chocolate Awards. Sinds de start van de wedstrijd in 2012 strijden gerenommeerde chocolatiers jaarlijks om hun creatie te laten lauweren tot de 'Beste Praline van het Jaar'. De exclusieve smaakbox bundelt alle winnende smaakcombinaties 5 pralines per variëteit en is meteen ook een ode aan het vakmanschap van de chocolatiers. Alle pralines zijn handgemaakt en staan garant voor een unieke, intense smaakbeleving.

Ook u kan deze exclusieve pralinedoos of een degustatiedoosje opnemen in uw assortiment:
Bel of mail naar Tom D'Halluin voor meer info: 050/24.04.04 of tdh@pmg.be 

UNIEK PRODUCT

De pralines:
- zijn verkozen tot de Beste Praline van het Jaar
- staan garant voor een unieke, intense smaakbeleving dankzij creatieve smaakcombinaties
- bieden topkwaliteit door de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten
- kenmerken zich door hun unieke, uniforme vorm van de cacaoboon of 'cabosse'
- zijn handgemaakt door Van Dender Chocolates, Gebrevetteerd Hofleverancier van België
- zijn minimum tot 2 maanden houdbaar (zonder bewaarmiddelen)
- zijn verpakt in een luxueuze en stijlvolle doos

5X5 SIGNATURE PRALINES

2012 Saint-martin (Marc Desagre)

Een heerlijke zoete karamel op basis van exotische vruchten met een zachte chocoladeganache, omgeven door witte chocolade. De naam verwijst naar het gelijknamige Caraïbische eiland Saint-Martin.

Chocolatier Marc Desagre: 'Momenten van geluk en plezier brengen'
Marc Desagre is de eigenaar van chocolaterie Au Manon d'Hor in Horrues. In 2012 was hij de eerste winnaar van de Belgium Chocolate Awards met zijn praline Saint-Martin. Sinds 1996 inspireert en doceert hij ook de jeugd aan Ceria in Anderlecht waar hij lesgeeft op de afdeling chocolade.

2013 Asian gold (Jurgen Baert)

Een gebalanceerde combinatie van een cassisgelei met een zachte kokosganache, samen vormen ze een prachtig verfrissende geheel, omgeven door witte chocolade. De naam verwijst naar de Aziatische keuken waar men kokos perfect in balans kan brengen met vele ingrediënten en naar de cassis van de Goudkust bij Dijon.

Jurgen Baert: 'Mensen verrassen met iets lekkers'
Jurgen Baert is leerkracht chocolaterie aan PIVA, de gastronomische school in Antwerpen. Hij won de Belgium Chocolate Awards in 2013 met zijn praline Asian Gold. In 2014 kaapte hij dan de gouden medaille weg in de categorie Pastry Artistik op de Culinary World Cup. In 2016 won hij zilver op de Culinary World Cup en behaalde hij de eerste prijs op de George Boutte wedstrijd.

2014 Fioro d'oro (Pascal De Deyne)

Een combinatie van een heerlijke verfrissende kruidenganache en gelei van citrusvruchten met vlierbloesem, munt, vanille en koriander die een warm verrassend mondgevoel tot resultaat geeft. De naam verwijst naar de vlierbloesem, een product uit eigen streek die zeer verrassend kan zijn.

Pascal De Deyne: 'Smaaksensaties die u laten wegdromen'
Pascal De Deyne won in het verleden al de George Boutte wedstrijd, pakte brons met het team voor de Coupe du Monde de la Patisserie en belandde op het podium van de Belgium Chocolate Masters en de Dutch Pastry Award. In 2014 won hij de Belgium Chocolate Awards met zijn creatie Fioro d'Oro en ging hij aan de slag bij Chocolaterie-Patisserie Van Dender in Brussel.

2015 Doorn (Julie Vanborm)

De verrassende, niet alledaagse duindoornbes in combinatie met limoen in een karamel in balans gebracht met een zachte kokosganache.De naam doorn verwijst naar de duindoorbes, een oranje bes met een zeer typerende smaak.

Julie Vanborm: 'Passionele zoektocht naar unieke combinaties'
Julie Vanborm is ruim 10 jaar actief als chocolatier en werkt bij Chocolaterie De Zwarte Vos in Deinze. In 2010 was Julie de eerste vrouw die deelnam aan de Belgian Chocolate Masters en daar won ze meteen de publiekprijs. In 2014 werd ze tweede op de Belgium Chocolate Awards en in 2015 behaalde ze dan de eerste prijs met haar praline Doorn.

2016 Citrus special (Luuk Schaper)

De heerlijke citrusvrucht vormt samen met sinaasappel een heerlijk verfrissende gelei in combinatie met een krokante praliné vol van smaak.

Luuk Schaper: 'Passie voor lekkere dingen met u delen'
Luuk Schaper van Choco-Kado De Berekuil in Ouderkerk aan den IJssel is de jongste winaar van de Belgium Chocolate Awards. Met zijn praline Citrus Special haalde hij in 2016 de eerste prijs binnen. In 2014 werd hij als eens tweede in de categorie opleidingen. Ook in Nederland werd zijn talent al gespot toen hij in 2015 brons pakte bij de wedstrijd 'De lekkerste Bonbon van Nederland'.

BESTELLEN

Ook u kan deze exclusieve pralinedoos opnemen in uw assortiment:
Bel of mail naar Tom D'Halluin voor meer info: 050/24.04.04 of tdh@pmg.be

Meer info op www.belgiumchocolateawards.be .