naar top
Menu
Logo Print

DOELGROEP

Bij de koffie

Petitfours zijn de ideale bondgenoot bij een geslaagde verwenkoffie. Een vijftal perpersoon zou hier voldoende moeten zijn. Variatie is belangrijk. Denk aan makarons, minigebakjes, chocoladecups, gevuld met allerlei texturen en pralines.

Receptie

Daar je op een receptie een groot publiek wil verwennen en bereiken, is het aan te raden een tiental soorten te voorzien. Petitfours voor een receptie zijn iets groter dan de gebakjes bij een verwenkoffie. Het zijn graag geziene gebakjes, daar ze een gevecht tussen vorkje en schoteltje met ertussen een harde bodem, een knisperende korstdeeg en uiteenspattende crème uitsluiten. Petitfours zijn met andere woorden 'stropdasproof' en een hele verademing op recepties. Door hun formaat blijft er niets achter op het bord. De klant kiest immers zelf hoeveel van deze kleine verwennerijen hij verorbert.

High Tea

Een High Tea is een uitgebreide theeronde tijdens de middag. Die bestaat uit verschillende hartige gerechtjes en zoete lekkernijen, die geserveerd worden met verschillende theesoorten en vruchtendranken. De tendens komt overwaaien vanuit Engeland. Tijdens de High Tea worden er, naast scones, sandwiches en miniquiches, ook petitfours aangeboden. High tea is een leuke variant op ons traditionele koffie- en taartmoment, en kan extra omzet genereren tijdens de relatief kalme middagperiode.

TIPS

  • De perfecte presentatie begint bij de keuze van het juiste bord. De gebakjes moeten tot hun recht komen. Denk bijvoorbeeld aan een wit bord met een zwart onderbord. Zorg voor ruimte op het bord, en plaats de petitfours of minigebakjes niet te dicht bij elkaar. Wanneer u uw gasten of klanten zelf wilt laten kiezen, oogt een presentatie op verschillende schalen boven elkaar steeds leuk.
  • Varieer in kleur, vorm en smaak. Hou rekening met voorkeuren van de gasten of klanten. Kies voor verschillende roomgebakjes, fruittaartjes en miniglaasjes. Voor kinderen kun je er een leuke variant instoppen zoals cakepops, slagroomsoesjes of mini-éclairs.
  • Zorg steeds voor een vijftal petitfours per gast en verlies de kinderen niet uit het oog.