naar top
Menu
Logo Print

BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2020

Pralines

De award die het vakmanschap van de chocolatier in de kijker zet en de chocolatier beloont met de beste creatie binnen het thema 'praline' en 'filled chocolate bar'.

Op woensdag 29 april vindt de 9e editie van de Belgium Chocolate Awards 2020 plaats, een initiatief van het Belgische vakblad Chocolaterie. Alle deelnemers kunnen die dag ‘s ochtends hun creaties binnenbrengen en deze worden vervolgens door een professionele jury beoordeeld. Tussen het indienen van de creaties en de uitreiking van de awards kunnen de deelnemers de Chocolate Inspiration Conference bijwonen. Hier wordt u geïnspireerd door nationale en internationale experts, trendwatchers en chocolade-innovators. De dag wordt afgesloten met een feestelijke uitreiking en receptie. Dit alles vormt de nieuwe Belgium Chocolate Summit.

THEMA

2020 zal helemaal in het teken staan van de  Olympische Spelen in Tokio . Het thema heeft aspecten genoeg waar u inspiratie kan uithalen: alle olympische sporten, de stad Tokio of Japan, Aziatische smaken, alle deelnemende landen, ...
Laat uw inspiratie de vrije loop en creëer een opvallende, lekkere praline of chocoladebar.

Heeft u een unieke praline en/of chocoladetablet gecreëerd die u wilt voorstellen aan Chocolaterie en aan onze jury?
Aarzel dan niet en stel deze aan ons voor.

INSCHRIJVEN

CATEGORIEEN

Zowel studenten als professionelen kunnen zich inschrijven voor deze vakwedstrijd in de categorieën:

- Professionelen - Best Praline
- Professionelen - Best Filled chocolate bar
- Scholen/opleidingen - Best Praline

MEER INFO

WAAROM DEELNEMEN

Deelnemen aan vakwedstrijden is niet alleen een unieke kans om een objectief oordeel te krijgen over uw chocoladeproduct, het is ook het moment om samen te komen met uw collega’s en u te laten inspireren. De winnaars krijgen naast de prestigieuze award en andere prijzen ook heel wat media-aandacht.

MEER INFO

mediawaarde

WINNAARS AAN HET WOORD

Wim VyvermanWim Vyverman
winnaar 2019 – praline 'MallowStick'
"Met onze MallowStick praline vielen we 2 keer in de prijzen. We kregen de award voor beste praline en eerste prijs voor beste design. Ons verhaal werd snel opgepikt door de lokale en nationale media waardoor de zaak een enorme boost kreeg, mensen kwamen van alle uithoeken van ’t land om deze pralines te komen proeven. Als je dan de prijzen kan verzilveren dan heb je in de zomer net dat tikkeltje meer werk en die trend zet zich dan verder in de seizoenen die volgen."

ONTDEK HIER ALLE WINNAARS

DEELNEMEN

  1. Inschrijven (deadline: 15/01/2020)
  2. Dossier samenstellen (deadline: 17/04/2020)
  3. Creatie inleveren voor jurering (29/04/20)

INSCHRIJVEN

Schrijf u in voor de wedstrijd via de onderstaande online inschrijvingsformulieren. U ontvangt na inschrijving een link naar het dossier dat u meteen of later kunt invullen.

Inschrijvingsformulier Professioneel Praline

Inschrijvingsformulier Professioneel Chocolate Bar

Inschrijvingsformulier Studenten Praline

JURERING CREATIES

De jurering van de ingezonden creaties vindt plaats tijdens de Belgium Chocolate Summit. Deelnemers dienen hun creatie die dag binnen te brengen. Voor deelname in de categorie best praline bestaat dit uit 20 wedstrijdpralines en 1 kg van de commerciële uitvoering van uw praline. Voor deelname in de categorie chocolate bar bestaat dit uit 20 repen.


MEER INFO

UITREIKING AWARDS

De uitreiking van de awards zal plaatsvinden op woensdag 29 april in Het Pand (Gent) als feestelijke afsluiter van de Belgium Chocolate Summit met aansluitend een receptie.

MEER INFO

CONTACT

Voor alle bijkomende informatie over de wedstrijd en/of mogelijkheden tot samenwerking,

CONTACTEER ONS