naar top
Menu
Logo Print
19/01/2018 - MIEKE MASYN

EXTRA OMZET EN ERKENNING DANKZIJ CHOCOLATE AWARDS

Vorig jaar namen een vijftigtal chocolatiers deel aan de strijd voor ‘Best Praline’ en ‘Best Chocolate Bar’Schrijf u nu in voor de Belgium Chocolate Awards Day

De zoektocht naar de beste praline en de beste chocoladereep van 2018 vindt dit jaar plaats op de Belgium Chocolate Awards Day; op dinsdag 29 mei in Ter Groene Poorte in Brugge. Hier worden niet alleen de inzendingen beoordeeld en gelauwerd, we bieden u ook een volledig dagprogramma met inspirerende demo's en presentaties.

workshop

PROGRAMMA BELGIUM CHOCOLATE AWARDS DAY

09.00-10.15 u.: ontvangst en indienen pralines en repen - breakfast networking

10.15-11.15 u.: demo's en presentaties

11.15-11.30 u.: network break

11.30-12.45 u.: demo's en presentaties

12.45-14.15 u.: network lunch

14.15-15.30 u.: demo's en presentaties

15.30-16.00 u.: network break

16.00-17.00 u.: demo's en presentaties

17.15-18.00 u.: prijsuitreiking

18.00-19.00 u.: receptie

Fien Oosthuyse

WAAROM DEELNEMEN?

Deelnemen aan de Belgium Chocolate Awards is niet alleen een unieke kans om een objectief oordeel te krijgen over uw chocoladeproduct, het is ook het moment om samen te komen met collega's en u te laten inspireren door het randprogramma.

Alle deelnemers krijgen bovendien een deelnamecertificaat, de winnaars kunnen rekenen op heel wat media-aandacht en een mooi prijzenpakket, samengesteld door onze sponsors. Winnaars kijken terug op een positieve ervaring.

Marc Desagre, winnaar 2012: “Mijn overwinning zorgde voor een stijging in de omzet van 40% voor de twee opvolgende jaren. Ook nu nog, zes jaar later, hebben we nog steeds nieuwe klanten die komen vragen naar 'de groene praline'."

Jurgen Baert, winnaar 2013: “Je leert mensen kennen die je anders niet zou tegenkomen, en je kan je eigen niveau meten. Mijn zelfvertrouwen qua vakkennis is hierdoor sterk gestegen, met een deelname aan de World Chocolate Masters als gevolg."

Luuk Schaper, winnaar 2016 "Door mijn overwinning heb ik veel mooie reacties gehad en nog meer klanten in onze winkel. Het belangrijkste is het leggen van nieuwe contacten in de chocoladewereld waar je in de toekomst nog veel aan kunt hebben."

Video Belgium Chocolate Awards 2017:

REGLEMENT

Jury

Best praline

In deze categorie kunnen studenten (max. 1 inzending per klas) en professionele chocolatiers (zaakvoerder met geldig btw-nummer, werknemer of leerkracht) deelnemen.

Omdat we op een wedstrijd mogen uitpakken met ons kunnen, vragen we de deelnemers om  30 wedstrijdpralines in te dienen. Deze mogen dus voorzien zijn van extra decoratie. Daarnaast vragen we ook 2 kg van uw praline, eventueel vertaald naar de commerciële uitvoering, zodat ook collega's aanwezig op het evenement kunnen proeven. Dit is geen verplichting: u mag er ook voor kiezen om alle pralines gelijk te houden. Enkel de 30 wedstrijdpralines zullen beoordeeld worden door de jury. Deze worden beoordeeld op het vlak van smaak, design, originaliteit en uitvoering van technieken.

Best filled bar

In deze categorie kunnen professionele chocolatiers deelnemen.

We verwachten een gevulde chocoladereep, een snack, waarvan de consument in meerdere keren kan genieten. De vulling mag dus niet te lopend zijn. De repen worden beoordeeld door dezelfde jury als deze voor de Best Praline.

Best origin/plain bar

In deze categorie kunnen chocolademakers deelnemen die zelf hun chocolade maken, van bean to bar.

U kunt deelnemen in de categorieën:

  • Melkchocolade;
  • Pure chocolade.

We laten enkel repen toe die puur chocolade zijn, dus zonder toevoegingen of toppings. Deze repen zullen beoordeeld worden op smaak door een aparte jury, gespecialiseerd in bean to bar.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan tot 15 maart op:

www.belgiumchocolateawards.com.

U vindt hier het volledige wedstrijdreglement terug. We verwachten uw dossier met een foto van uw creatie ten laatste op 20 april.

Kostprijs

workshops

Deelnemen aan de Belgium Chocolate Awards is gratis!

Als deelnemer van de wedstrijd kunt u ook tegen een voordeeltarief deelnemen aan de inspiratiedag Belgium Chocolate Awards Day. 

Niet-deelnemers betalen 125 euro, deelnemers 90 euro. Voor studenten wordt er een aangepast tarief voorzien.