naar top
Menu
Logo Print

DEZE PAASFIGUURTJES VULLEN UW ETALAGE MET DE NODIGE HUMOR

Eenvoud loont

Kinderen kijken ieder jaar reikhalzend uit naar het moment dat de paashaas hun tuin van chocolade-eitjes voorziet. Ook worden allerlei originele en grappige paasfiguurtjes door hen meer dan gesmaakt. Wij brachten een bezoekje aan de klas van Geert Quintens, leerkracht Brood & Banket in Ter Groene Poorte. Zij creëerden voor ons twee grappige paasfiguurtjes die zeker en vast in uw winkel op de nodige bijval zullen kunnen rekenen. Bovendien zijn ze heel eenvoudig te maken, waardoor u heel wat tijd kunt besparen in deze drukke periode.

Paashaas 1

Stap 1:

De basis van het stukje is het onderstuk van melkchocolade. Dit onderstuk kan ook worden vervaardigd van een mengeling van chocolade en speculaas of nougat.

Stap 2:

Na het aanbrengen van de tand van melkchocolade worden de gemouleerde kaken van de paashaas op het onderstuk aangebracht.

Stap 3:

Vervolgens worden de oren van de paashaas, die bestaan uit een gemouleerde vorm van Chocolate World, op een hete plaat afgesmolten.

Stap 4:

Wanneer de oren voldoende afgesmolten zijn, worden ze op de basis van het chocoladestukje aangebracht.

Stap 5:

De gemouleerde neus van de paashaas wordt tegen de wangen geplaatst.

Stap 6:

Daarna wordt de paashaas afgespoten met een mengeling van melkchocolade, cacaoboter en rode kleurstof.

Stap 7:

Na het aanbrengen van de oogjes wordt de paashaas afgewerkt met snorhaarstippen van donkere chocolade.

Paashaas 2

Stap 1:

De melkchocolade wordt uitgestreken op de gewenste dikte (5 mm) om de basis van het stukje te vervaardigen.

Stap 2:

Het sjabloon wordt met behulp van een tandenstoker uitgesneden en wordt uit de melkchocolade gehaald wanneer het voldoende gesteven.

Stap 3:

Eerst en vooral worden de gemouleerde oren afgesmolten en op de basis van de paashaas vastgezet.

Stap 4:

Twee gemouleerde vormen worden tegen elkaar gekleefd en vormen het kopje van de paashaas.

Stap 5:

Het kopje van de paashaas wordt vervolgens met een weinig aan chocolade tegen de oortjes vastgekleefd.

Stap 6:

Het staartje van de paashaas wordt langs achteren tussen de twee oren geplaatst.

Stap 7:

Vervolgens wordt de tand van witte melkchocolade op het kopje bevestigd.

Stap 8:

De neus van de paashaas wordt boven op het bovenste gedeelte van de tand gekleefd.

Stap 9:

De paashaas wordt afgespoten met een mengeling van melkchocolade, cacaoboter en rode kleurstof.

Stap 10:

Het paashaasje wordt afgewerkt door het plaatsen van de twee oogjes.