naar top
Menu
Logo Print

SPEEL IN OP THEMA'S

Tabletten zijn echt een product dat het hele jaar door verkoopt, ook in combinatie met nootjes. Teksten met spuitzak (Proficiat, Hoera, Getrouwd enz.) doen het goed als cadeautje, net als decoraties met verschillende kleuren chocolade in één tablet. Op het einde van het schooljaar is een tablet voor de leerkracht natuurlijk een welgekomen geschenk. Ontwerp eens een tablet (20/45/100 gram) speciaal voor de kids of voor papa bij de boterham, of voor na het sporten met een thema dat deze doelgroep specifiek aanspreekt (voetbal, tennis ...). Een combinatie met goud of zilver en groen en rood is meer iets voor Kerstmis en de eindejaarsperiode. Gele en lichtgroene decoratie is geschikt voor Pasen, bloemen voor de periode rond Moederdag … Ook bij geboortes kiezen steeds meer ouders voor repen in plaats van traditionele suikerbonen. Een strakke verpakking met de naam volstaat.

PRESENTATIE EN VERPAKKING

Presenteer uw tabletten zo dicht mogelijk bij de kassa, binnen handbereik en op ooghoogte, waar ze een prima impulsaankoop vormen. De aankoop blijft dan niet beperkt tot het doosje pralines. De verpakking van chocolade in het algemeen is een belangrijk onderdeel van het op de markt brengen van een product. Een goudkleurige of zelfs zwarte inlegger bv. geeft een product algauw een bijzondere uitstraling. Een standaard- of exclusieve verpakkingsblister waarin het tablet verpakt wordt geeft extra cachet. Maar verpakking hoeft echt niet duur of ingewikkeld te zijn. Een eerlijke, doorzichtige verpakking, waarbij de klant perfect ziet wat hij koopt, is over het algemeen de beste keuze. Zeker wanneer u designvormen gebruikt. Een traditioneel tablet wilt u misschien nog verhullen, maar een designtablet is echt iets om mee uit te pakken. Dan mag de decoratie aan de onderkant getoond worden. Hetzelfde is van toepassing voor een tablet met uw logo: tonen is de regel. De klant wil de gekozen kwaliteit bewezen zien. Een verpakking personaliseren kan ook altijd, al is het maar met een stickertje op een standaarddoos. Maatwerk voor feesten of bedrijven behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn 1.001 manieren om uw product te verpakken, van karton over sleeve tot zakje, cellofaan en doosje ... afhankelijk van de regio en hoeveel u ervoor kunt vragen.

BEWARING

Zoals elke chocolade bewaart u tabletten tussen 18 °C en 20 °C en droog, in een goed geventileerde ruimte en niet in de nabijheid van geurbronnen. Zorg voor een relatieve luchtvochtigheid van minder dan 82% of 85% voor pure chocolade en 78% voor melkchocolade. Een niet-doorlatende verpakking kan bescherming bieden, maar een overlappende verpakking laat vocht via hoeken en vouwen naar binnen. Maakt u niet elke dag nieuwe tabletten, dek ze dan het best van licht en lucht af.