naar top
Menu
Logo Print

ECHTE FIJNPROEVERS KIEZEN VOOR TABLETTEN

Originechocolade en eerlijke, pure smaken met een creatieve toets scoren het best

Tabletten winnen aan populariteit; het zijn uitstekende producten voor wie graag een stukje chocolade eet zonder tierelantijntjes, puur voor de smaak. Ze worden traditiegetrouw bij het ontbijt of de koffie genuttigd en daarnaast hoofdzakelijk voor chocomelk of desserts gebruikt. En om te experimenteren gaan consumenten op zoek naar vernieuwende, bijzondere smaken zoals die van orginechocolades. Net als met uw pralines onderscheidt u zich van het gangbare retailaanbod met creatief geïnspireerde tabletten.

VORMEN EN FORMATEN

Populaire vormen

Tabletten van 100g zijn nog steeds het meest gevraagd. In een standaardvorm van 275 x 175 mm passen er ook net drie tabletten binnen de maten van de polycarbonaatvorm. Deze vorm is erg makkelijk hanteerbaar, en dit zowel om manueel te vullen met een mouleermachine, via een doseereenheid (quickfill) met een automatische tempereermachine als via een afschraapeenheid die zowel op een manuele als een automatische machine kan geplaatst worden. Maar ook de tabletten van 45g, meestal in vierkante vorm, winnen aan belang. Ze zijn veel gevraagd voor originechocolade waarvoor 100g meestal te groot is. Voor decoraties met noten, bloemen, kleurtjes is 45g een populair formaat, net als voor geschreven lettertjes. De 20 gramtabletten zijn dan weer geschikt als lekkere grote hap, de 5 gramtabletten als klein tussendoortje, en ze hebben allebei ook diverse toepassingen: gewoon als klein tabletje, of om de decoratie goed naar voren te brengen. De reep wordt dan als het ware ondersteboven gepresenteerd zodat de topping zichtbaar is.

Maatwerk

Chocolatiers kiezen het vaakst voor standaardvormen. Maar maatwerk voor om het even welk formaat is ook steeds mogelijk. Tabletten zijn nu eenmaal een ideaal product om te personaliseren. Een maatwerktablet met uw logo is natuurlijk het neusje van de zalm, om de herkomst onuitwisbaar duidelijk te maken. Soms worden designtabletten
een unieke vorm die niet iedereen heeft  gepersonaliseerd met de letters van de naam van de chocolatier verspreid over de blokjes, het logo op één blokje of telkens terugkerend op alle blokjes. Zeker naar de eindejaarsfeesten toe worden nogal wat tabletten gepersonaliseerd, zelfs met gedetailleerde afbeeldingen. De vormen waaruit de tabletten vervaardigd worden, zijn polycarbonaatvormen of 3 mm dikke petvormen (Vivak), maar ook dunner flexibeler materiaal is mogelijk, afhankelijk van de oplage, het budget en de wensen van de chocolatier. Flexmateriaal (ook pet maar met een dikte van 750 micron) voor flexibele vormen is geschikt voor kleinere of eenmalige projecten, polycarbonaat of3 mm-petvormen lenen zich eerder voor duurzaam en langetermijngebruik.