naar top
Menu
Logo Print

CHOCOLATERIE ALBÈRT ONTWIKKELT VOORTDUREND NIEUWE PRODUCTEN

Exclusieve bonbons in geheel nederland

Een kleine 35 jaar geleden startte Sjef Van Helvert samen met zijn zoon Albert een ambachtelijk atelier van chocoladeletters. Vandaag is Chocolaterie Albèrt uitgegroeid tot een belangrijk fabrikant van hoogkwalitatieve pralines en chocoladeartikelen met meer dan 25 medewerkers. De enthousiaste en creatieve zaakvoerder van dit familiebedrijf is voortdurend op zoek naar vernieuwing, verbetering en originaliteit van zijn productie, en wil eveneens zijn merknaam stevig vestigen op de Nederlandse markt.

RHEON: NIEUWE PRODUCTIELIJN

Zes maanden geleden werd een nieuwe productielijn van Rheon in gebruik genomen. Rheon, een in Japan gevestigd bedrijf, is de toonaangevende fabrikant van geautomatiseerde voedselverwerkende machines.

De nieuwe apparatuur bij Chocolaterie Albèrt is een extrusiemachine, een apparaat dat verschillende grondstoffen mengt en door een speciaal ontworpen opening duwt om deze dan verder te bewerken.

De machine spuit de vulling in een soort worst, die automatisch in stukken wordt gesneden en op de werkband wordt gelegd, om verder te omhullen met chocolade. Op die manier kunnen twee of meer verschillende vullingen samengevoegd worden tot één geheel, waarbij de verschillende onderdelen toch niet worden versmolten.

Albert van Helvert: “Zo kan je bijvoorbeeld pralines maken met marsepein aan de buitenkant, witte room binnenin, en in de kern nog extra karamel of advocaat. En achteraf wordt er nog chocolade omheen gedaan."

ULTRASOON SNIJSYSTEEM

De nieuwe machine kan zowel zachte als harde vullingen snijden, zonder dat het geheel in elkaar wordt gedrukt. Het ultrasoonsysteem snijdt zo'n 5.000 keer per seconde, zodat het snijden niet meer met het blote oog zichtbaar is, maar effectief doorheen alle lagen van het product snijdt. Zo kan een walnoot op een crèmebasis gesneden worden, zonder dat de harde walnoot de crème in elkaar drukt.

UNIEK IN DE CHOCOLADE-INDUSTRIE

“Het gaat om een vrij zware investering," aldus Albert van Helvert, “maar blijven vernieuwen is noodzakelijk. De consument wil af en toe ook iets anders ontdekken. Stilstaan is achteruitgaan, blijft een huizenhoog cliché, maar het klopt wel!"

Het nieuwe Rheon systeem heeft talrijke voordelen:

  • Meer efficiëntie/snelheid in de productie;
  • Minder personeel nodig;
  • Nieuwe producten ontwikkelen die op geen enkele andere manier kunnen worden gefabriceerd;
  • Meer smaken, mooiere producten;
  • Combinatie van harde en zachte vullingen.

NIEUWE VESTIGINGEN

De productie van Chocolaterie Albèrt wordt in geheel Nederland verkocht via chocoladespeciaalzaken, bakkerijen, ijssalons en snoepwinkels. Naast de fabriek in Udenhout is er een eigen Albèrt winkel waar het gehele assortiment wordt aangeboden. Vorig jaar werd in Drunen een tweede eigen winkel geopend en kwam er ook een franchisezaak in Herkenbosch. Heel recent, midden april 2016, opende een nieuwe franchisewinkel in Barendrecht.

Albert van Helvert: “Het is de bedoeling stilaan een eigen franchisenetwerk over geheel Nederland uit te bouwen, om de naamsbekendheid van Chocolaterie Albèrt nog meer uitstraling te geven", aldus een enthousiaste zaakvoerder.

Chocolaterie Albèrt
Energieweg 20
5071 NF Udenhout
Tel.: (0)13 511 45 45
info@chocolateriealbert.nl
www.chocolateriealbert.nl