naar top
Menu
Logo Print

EXTRA OMZET DOOR CHOCOLADEDRANKEN

Ontdek verschillende combinaties

Met een minimum aan moeite en investeringen kan je chocoladedranken makkelijk in de zaak aanbieden. Beperk je zeker niet tot dranken met enkel chocolade, maar durf te combineren met andere ingrediënten. Hiervoor bestaan gelukkig verschillende mogelijkheden. Zeker chocoladedranken die met alcohol omgetoverd worden tot een heerlijke cocktail, zijn zeer in trek.

EXTRA OMZET

Als chocolatier chocoladedranken maken en aanbieden in de zaak vergt, in vergelijking met pralines en andere chocoladeproducten, minder moeite, en kan voor een mooie omzet zorgen boven op het huidige aanbod. Indien je plaats hebt in de zaak kan je de klanten ter plaatse een drank laten consumeren. Want klanten in de zaak hebben, verleidt anderen ook eens een kijkje te komen nemen. Indien de zaak zich er niet toe leent om klanten ter plaatse hun drank te laten consumeren is dit, net zoals koffie, een ideaal takeawayproduct.

MELK OF WATER

Chocoladedranken kun je bereiden op basis van melk of water. Het voordeel van melk is de volle smaak die je aan een chocoladedrank geeft, die je met water niet kunt bereiken. Aan de andere kant is het grote voordeel van water het feit dat dit zeer goedkoop is. De smaak is wel minder vol.

WARME DRANKEN

Vooral tijdens de wintermaanden kennen warme chocoladedranken een stijging in verkoop. Er zijn verschillende opties om dit aan te bieden. Zo breidde Java recent nog zijn lijn van koffiemachines uit met het model Java Pro Capsule System 3.5. Met deze automaat kunnen warme dranken worden gemaakt met capsules en warm water. Bij deze automaat zijn er naast verschillende koffiesmaken nu ook capsules beschikbaar met Max Havelaar chocolade. Een doos bevat zestien capsules. Callebaut lanceerde onlangs het concept Hot Chocolate. Zakjes met chocoladecallets voor dranken op basis van warme melk. Groot pluspunt van Hot Chocolate is de makkelijke en snelle bereiding. Stoom de melk en de klant voegt zelf een zakje met callets toe voor het belevingsaspect. De zakjes zijn te verkrijgen in zes verschillende smaken: donkere chocolade, melkchocolade, witte chocolade, karamel, cappuccino en honing.

ALCOHOLISCHE DRANKEN

Chocoladedranken met alcohol leveren lekkere combinaties op. De combinaties hiervan zijn bovendien enorm breed. Cécémel biedt onder het concept Choc-tails en Cécémel Specials chocoladedranken aan met alcohol. Choc-tails zijn, zoals de naam het al verraadt, cocktails met chocolade en alcohol, zoals tequila, kriek, calvados ... Cécémel Specials zijn makkelijke bereidingen met Baileys, Cointreau, Amaretto, rum, Batida de Coco … Ook Cointreau springt op de kar van de alcoholische chocoladedranken met het concept Cointreau Choc op basis van warme chocolademelk.

INVESTERINGEN

We maken een onderscheid tussen warme dranken, koude dranken en alcoholische dranken. Elk van hen vraagt om specifieke, maar geen onoverkomelijke investeringen. Een stomer of een capsuleautomaat is essentieel voor warme dranken. Daarnaast zijn ook bekers en lepeltjes voor takeaway, glazen, een shaker en ijs onmisbaar. Al naargelang van het soort drank die je wilt aanbieden, heb je verschillende ingrediënten nodig. Sommige bereidingen vereisen uiteraard meer ingrediënten dan andere.

PROMOTIE

Om de dranken extra te promoten en een aantrekkelijke presentatie te kunnen leveren, beschikken de verschillende leveranciers over allerhande POS-materiaal en leuke extra's zoals glazen of een shaker.