naar top
Menu
Logo Print

BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2019

Wie creëerde beste praline en beste chocoladereep?

Chocolaterie ging opnieuw op zoek naar de Beste Praline en de Beste Chocoladereep. Op woensdag 5 juni werden voor de achtste maal de Belgium Chocolate Awards uitgereikt. In deze wedstrijd kunnen chocolatiers en leerling-chocolatiers hun praline of chocoladereep laten beoordelen door een professionele jury.

CONCEPT

De award die het vakmanschap van de chocolatier in de kijker zet en de chocolatier beloont met de beste creatie binnen het thema 'praline' en 'filled chocolate bar'. Het initiatief voor het inrichten van een nationale chocolateriewedstrijd kwam in 2012 tot stand naar aanleiding van het honderdste nummer van het vakblad Chocolaterie. Door de talrijke positieve reacties uit de sector en het grote aantal deelnemers werd dit initiatief ook de volgende jaren voortgezet. Een groeiend succes, zo blijkt, want elk jaar opnieuw reageert de sector massaal. Tientallen creaties uit zowel Vlaanderen als Wallonië worden ons jaarlijks toegestuurd. 

FashionTHEMA: FASHION 

De Belgium Chocolate Awards zijn dit jaar te gast in Antwerpen. Antwerpen staat onder meer internationaal bekend als modestad. Daarom is het thema van de Belgium Chocolate Awards 2019 'Fashion'.

CATEGORIEËN

De wedstrijd bestaat uit twee categorieën:

  • professionelen (praline en filled bar)
  • scholen en opleidingen (praline)
Belgium Chocolate Summit
V.l.n.r: Louisa Hilger, Wim Vyverman, Jurgen Baert

WINNAARS

Beste praline - categorie professionals

1. Chocolade-Atelier Vyverman

2. Patisserie Sasaki (Togo Matsuda)

3. Patisserie Manus (Tio Van Ginneken)

Beste praline - categorie studenten

1. Ter Groene Poorte (Louisa Hilger)

2. Ter Groene Poorte (Femke Spanhove)

3. Institut Emile Gryzon (Larissa de Sousa Matos)

Beste filled bar

1. Jurgen Baert

2. Patisserie Sasaki (Shinichi Asaba)

3. Ambachtelijk Chocolatier Wauters

WINNAARS AAN HET WOORD

 Wim Vyverman - winnaar beste praline bij de professionals

 

Louisa Hilger - winnaar beste praline bij de studenten

Jurgen Baert - winnaar beste filled bar

Bekijk alle inzendingen

JURERING

In de jury zetelen prominenten uit de chocolade- en patisseriewereld. Deze vakjury beoordeelt de creaties o.b.v. een blindproeverij op deze criteria:

  • Smaak 
  • Uitvoering gebruikte technieken
  • Originaliteit
  • Design buitenkant

Belgium Chocolate Summit

Juryleden

Bernard Proot – DelRey  JURY
Jurgen Koens – Pastry Club
Bart de Gans – Perfri
Erik Goossens – Goossens Chocolatier
David Maenhout – Chocolatier M
Fien Oosthuyse – Bossaert
Geert Decoster – Centho Chocolates
Raphael Giot – Giot
Pascal De Deyne – Van Dender
Jeffrey De Weyer – Belcolade
William Curley – William Curley