naar top
Menu
Logo Print
03/06/2019 - EVERGREEN

GLAÇAGES

Glazuur is licht en geeft uw creaties een speelse en hedendaagse toets in harmonie met de overige ingrediënten. Kies de glazuursoort steeds in functie van de toepassing. Voor een uitstekende kleur, de gewenste glans en smaak is balans cruciaal. Gebruik daarom de juiste verhoudingen en hou de correcte temperaturen in het oog. Voor wie snelheid en gemak zoekt, bieden kant-en-klare oplossingen niets dan voordelen. Ze garanderen een maximale opbrengst, een verlengde houdbaarheid en vries-/dooistabiliteit.

GlaçagesGLACERING IS BEPALEND VOOR DE UITSTRALING VAN UW CREATIES

De glacering van taarten is met het oog op de uitstraling van de creaties uiterst belangrijk. Afwerkingen met ganache, glaçage en/of gelei winnen duidelijk terrein door de productieve en strakke afwerking die mogelijk is. Glaceren is het aanbrengen van een laag glazuur (coating) of glaçage over het gehele oppervlak van een product. Het geeft uw gebak een beschermlaagje zodat het langer bewaard kan worden, uw product er aantrekkelijk uitziet en er een extra smaak toegevoegd kan worden. De meeste glaçages kunnen puur gebruikt worden, maar toevoegingen van gehakte nootjes, cacaogrué of zelfs fruitpurees of praliné scherpen de creativiteit aan.
 

Glaçages CallebautSMAAK, KLEUR, DIKTE EN GLANS BEPALEN HET PERFECTE GLAZUUR VOOR PATISSERIE

De consument kiest resoluut voor een fris en licht gebak. Glazuur biedt daarop het antwoord: een fijn laagje boven op of over een product om het te beschermen tegen uitdrogen. Dippen, bedruipen of bedekken, met glazuur maakt u patisserie helemaal af. Toegepast op individuele of grote desserts, stronken, ijstaarten ... creëert het een strak uiterlijk. Ook mousses spelen in uw assortiment een prominente rol met een glazuurlaagje; giet de mousse in een silicone mal en glaceer na bevriezing voor hedendaags ogende taartjes.