naar top
Menu
Logo Print
07/01/2019 - ALGEMEEN REDACTIE

Studenten op de werkvloer: een win-winsituatie

Een extra medewerker is een bonus. In samenwerking met een school kunt u extra handen aanwerven. Hiervoor bestaan verschillende regimes: 

Stages

STAGES

Een stagiair kan een welgekomen extra kracht zijn voor uw zaak. Scholen besteden veel tijd aan de voorbereiding en de opvolging van stages. Zo beperkt u de tijd die u als stagegever zelf besteedt. Goede afspraken leiden tot een win-winsituatie voor de stagiair en de stageplaats.

DUAAL LEREN

Vaktechnische kennis die je leert op school combineren met competenties en vaardigheden die je in de vingers krijgt op de werkvloer, dit is de best mogelijke combinatie om jongeren een beroep aan te leren. Dit vermoedden deskundigen decennia geleden al en die aanpak brachten zij toen ook al in de praktijk. Gaandeweg ontdekten zij dat 60% van de vereiste beroepscompetenties kunnen worden aangeleerd op de werkvloer. Schoolgaan en werkplekleren is daarom een uitstekende combinatie. In ons land bestaat die combinatie al onder de vorm van leercontracten. Twee jaar geleden kwam daar het nieuwe stelsel 'duaal leren en werken' bij.

 

Opendeurdag Ter Groene PoorteOpendeurdag Ter Groene Poorte: zondag 24 maart 2019
Als toonaangevende voedingsschool in Brugge investeert Ter Groene Poorte in toekomstige gastronomen en voedingsspecialisten. Of je nu studeert voor bakker, chocolatier, slager, kok, patissier, voedingstechnoloog of grootkeukenkok: je opleiding aan Ter Groene Poorte vormt je tot een vakman die een open kijk heeft op nieuwe technieken en maatschappelijke trends. Lees meer