naar top
Menu
Logo Print
20/11/2018 - HELEEN CASTEL

Vruchten

Chocolade heeft een positieve invloed op onze gezondheid. De endorfines in pure chocolade maken ons gelukkig. Maar te veel chocolade is dan ook weer niet goed. Daarom zijn er ook steeds meer gezonde chocolades op de markt. Denk aan donkere chocolade met weinig toegevoegde suiker en fruitvullingen.

 

citrus

CITRUS

Citrusvruchten doen het vaak goed met chocolade en andere zoetigheden. Bekend is de combinatie citroen-donkere chocolade. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Het scala citrusvruchten is dan ook verrassend groot, net als de vorm waarin ze zijn te krijgen: gepelde segmentjes, puree, semi-gekonfijt,... tevens bestaan ze in diepgevroren versie: dan is er het voordeel dat ze het hele jaar te krijgen zijn, de houdbaarheid lang is, en ermee werken minder arbeidsintensief blijkt.

 

rode vruchten

RODE VRUCHTEN

Verse inlandse vruchten en rood fruit, zoals aardbeien, rode besjes, bosbessen, braambessen en frambozen, zijn de aankondiging van een warme zomer. Een ijs- of fruitcoupe met vruchten van eigen bodem mag niet ontbreken op iedere dessertenkaart van brasserieën en ijssalons. De banketbakker is bijna een ambassadeur geworden van deze rode vruchten. Kondigen zij niet de eerste aardbeientaarten met kweek, uit Hoogstraten of Wépion aan? In dit artikel belichten we in vogelvlucht het huidige aanbod van rode vruchten die passen in ieders specifiek productiesysteem.