naar top
Menu
Logo Print
21/11/2018 - HELEEN CASTEL

Marsepein

Marsepein is sowieso al erg populair om taarten mee af te werken, maar naar het einde van het jaar toe kom je het suikergoed pas écht overal tegen. Voor de liefhebbers een tijd van pure verwennerij, daar zal de Sint ongetwijfeld voor iets tussen zitten. Zelf marsepein maken is helemaal niet moeilijk, en bovendien is het erg leuk om te doen. Je kan je fantasie de vrije loop laten om er allerhande smakelijke snoepjes van te maken.

HET HELE JAAR DOOR
Heel wat chocolatiers en patissiers komen in het najaar creatief uit de hoek met marsepeincreaties. Enkele fabrikanten en collega's echter geven u het goede voorbeeld en verkopen ze het hele jaar door. Hun verzamelde geheimen hebben we hieronder gebundeld. Pas hun tips toe en u merkt dat marsepein wel degelijk verkoopt buiten de klassieke thematische periodes. De consument schat hoogwaardige marsepein opnieuw naar waarde, maar uw bekendheid op dat vlak moet wel groeien.

WINTERPRODUCT
Sinterklaas en de eindejaarsfeesten zijn traditioneel een piekmoment voor de verkoop van marsepein. De consumptie blijft stabiel, terwijl onze landgenoten de natuurlijke smaak zonder toevoegingen het best waarderen. Vruchten, varkentjes en aardappeltjes blijven het populairst. Gaat u zelf aan de slag, kies dan zeker voor aantrekkelijke pastelkleuren en ambachtelijk uitziende producten. Met steeds kleinere figuren compenseert u de hogere kiloprijs.

MARSEPEIN IN CHOCOLADECREATIES
Gebruik weer marsepein in je chocoladecreaties. Dat is de boodschap die marsepeinexpert Anthony Lams zijn collega-chocolatiers graag wil meegeven. De uitzonderlijk goede verkoopcijfers van zijn atelier bewijzen namelijk dat marsepein nog steeds populair is bij de klant. Marsepein en chocolade geven een lekkere combinatie, niet alleen naar smaak toe, maar ook naar textuur toe. Je kunt marsepein gebruiken om figuren te voorzien van een fijnere afwerking én het is een uitstekende vulling voor pralines, al dan niet in combinatie met vruchten, siropen of likeur.