naar top
Menu
Logo Print
30/10/2018 - HELEEN CASTEL

WARME DRANKEN

Vooral tijdens de wintermaanden kennen warme dranken een stijging in verkoop. Als chocolatier kiest u het best voor koffie en thee van kleinere leveranciers met artisanale producten, die ook in de lijn liggen van uw assortiment. Wie op zoek gaat naar een uitgesproken smaak of kwaliteit, kan eens voor een originekoffie kiezen. Als chocolatier chocoladedranken maken en aanbieden vergt, in vergelijking met pralines en andere chocoladeproducten, minder moeite, en kan voor een mooie omzet zorgen boven op het huidige aanbod. Verschillende merken bieden geschenkmanden- en pakketjes aan die het goed doen tijdens feestperiodes.

 

grootmoeders koffie

KOFFIE EN THEE

Koffie en thee zijn op hun plaats in de chocolaterie. Consumenten genieten graag van een verse tas koffie of thee met een praline of een stukje chocolade erbij. Gaat u zelf koffie of thee verkopen, kies dan voor een assortiment dat afwijkt van wat in de supermarkt te vinden is. Laat u door uw leverancier begeleiden om een uitgebalanceerd aanbod samen te stellen. Trends zijn nu onder meer originekoffies, koffiebonen, matchathee en 'gezonde thee'.

 

koffie

ORIGINEKOFFIES

Koffie afkomstig uit één regio heeft uitgesproken smaak en is trending. Er wordt meer koffie gedronken door zowel jong als oud. Het stijgende aantal koffiedrinkers zorgt voor meer variëteit in het aanbod. Zo is originekoffie koffie die uit één regio komt een soort die aan populariteit wint. Originekoffies hebben een uitgesproken smaak en bieden een verhaal. Een chocolaterie of patisserie met verbruikersruimte kan daar gretig op inspelen.

 

 

 

choc o lait

GESCHENKMANDEN

Chocolademelk is hot. Zeker tijdens de koude wintermaanden is het een favoriet onder de warme dranken, maar ook tijdens de warmere maanden blijft de zoete drank verkopen. Gestimuleerd door de koffiehype, wordt chocolademelk nu ook in een uitgebreid aantal smaken aangeboden, waardoor de drank in de lift zit. Bovendien kan het in kleine verpakkingen worden verkocht, wat het een ideale aanvulling in geschenkmanden maakt.

 

 

 

chocolade

CHOCOLADEDRANKEN

Met een minimum aan moeite en investeringen kan je chocoladedranken makkelijk in de zaak aanbieden. Beperk je zeker niet tot dranken met enkel chocolade, maar durf te combineren met andere ingrediënten. Hiervoor bestaan gelukkig verschillende mogelijkheden. Zeker chocoladedranken die met alcohol omgetoverd worden tot een heerlijke cocktail, zijn zeer in trek.