- 07 december 2018
Rob ‘Barijs’ Proost serveert beste ijs van België
Rob ‘Barijs’ Proost serveert beste ijs van België Eenvoud en kracht van pure smaken halen het van complexe creaties Rob Proost van ijssalon Barijs uit Lichtaart is de nieuwe Belgisch Kampioen Gelato. Hij won maandag 19 november op de Horeca Expo de titel met zijn ijs van frambozen, lychee en rozenwater tijdens de nationale finale van de Gelato Festival Challenge; een organisatie van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. In 2020 trekt hij – samen met de kampioen van 2018 en de twee vice-kampioenen - naar het Europees kampioenschap in Italië om daar hopelijk voor België door te stoten naar het wereldkampioenschap een jaar later. Rob Proost: "Voor mijn overwinningsijs haalde ik inspiratie bij een collega die een soortgelijk dessert in gebak had bedacht. Ik vertaalde dat in verschillende ijssmaken. En gelukkig heb ik geluisterd naar mijn vrouw. Zij zei me om voor de frambozen, lychee en rozenwater te gaan.”
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.