naar top
Menu
Logo Print
 
 
 
STEPHAN MACHINES ONMISBAAR VOOR CENTHO CHOCOLATES

Stephan menger en Firex koker verhuizen mee naar nieuwe productie

Centho Chocolates mocht onlangs zijn intrek nemen in270px een gloednieuwe productieruimte in Kampenhout. Zaakvoerder Geert Decoster produceert er per jaar ongeveer 14 ton pralines. Naast de winkel in Duisburg (Tervuren) is Japan de belangrijkste afzetmarkt. Bij de verhuizing mochten de Stephan menger en de Firex koker mee verhuizen, wegens onmisbaar in het atelier!

SMAAK PRIORITAIR

Centho Chocolates weet zich te onderscheiden door enkel snijpralines te produceren, met onder meer ganaches op basis van originechocolades. Die weet Geert te combineren met ingrediënten die de smaak van de chocolade weten te versterken. Verder werkt hij veel met confituren, praliné en karamel. “Wij kiezen voor een basic assortiment, maar wel vernieuwend. De smaak is altijd het belangrijkste gebleven voor ons", vertelt Geert Decoster.

STEPHAN UM 24 MENGER

Geert Decoster: “Onze Stephan menger gebruiken we elke dag. We zo270pxuden niet zonder kunnen. We gebruiken het toestel voor alles: ganaches, praliné, confituren … Het toestel trekt ook alle bereidingen vacuüm. Mensen denken dat dit de bewaartijd verlengt, maar dat is niet zo. Maar producten die vacuümgetrokken worden, worden wel optimaal bewaard. Heb je bijvoorbeeld een ganache die twee weken goed blijft, dan blijft die ook twee weken in topconditie. Dat komt omdat bij het vacuümtrekken de luchtbelletjes verwijderd worden. Die zorgen anders voor een verdere kristallisatie. Door het onttrekken van lucht uit je product krijg je bovendien een mooiere textuur en bovendien, het belangrijkste, meer smaak. Lucht neemt smaak weg. Het resultaat bij een vacuümgetrokken product is een intensere, vollere smaak. Ook heel handig is de dubbele wand, waarin we koud of warm water kunnen laten stromen. Hierdoor kunnen we een bereiding snel enkele graden opwarmen of afkoelen, om zo meteen op de juiste temperatuur verder te verwerken."

FIREX KOKER 70 L

“Ook onze Firex is onmisbaar. We gebruiken deze voor alles wat koken betreft: ganaches, karamel, confituur … Het grootste voordeel is dat je perfecte controle over de temperatuur h270pxebt. Je stelt de gewenste temperatuur in en verder hoef je er niet meer naar te kijken. Dat bespaart ons natuurlijk veel tijd. Je kunt je niet voorstellen, wanneer je noten zou branden op het vuur, dat je daar niet bij zou moeten blijven. Wij hebben gekozen voor de optionele kraan. De ketel is wel kantelbaar, maar omdat wij heel veel confituren maken, was de kraan toch wel nodig. Bij het kantelen bleef er te veel van de hete confituur aan de koude wanden kleven.“