naar top
Menu
Logo Print

VOLLEDIGE BEAN-TO-BAR BIJ TECNO 3 EN MEER VOORDELEN BIJ GAMI TEMPEREUSES

DTA biedt meer mogelijkheden voor chocolatier

DTA (Dewaele Technical Agencies) is de Benelux-verdeler van de chocolademachines van Tecno 3 en Gami. Binnen Tecno 3 stelt die nu de Mutiprocess R voor. In combinatie met de Multiprocess C is het nu mogelijk om op een beperkte oppervlakte een volledige bean-to-barlijn te plaatsen. Gami stelt dan weer de nieuwste Diva tempereuses voor. Al beschikbaar vanaf 12 kg met overtrekband, voorzien van uitneembare schroef, met au-bain-marie- verwarmsysteem en regelbare chocoladestroom.

Multiprocess R Tecno 3

COMPLETE BEAN TO BAR VAN TECNO 3

Na de introductie van de Multiprocess C vorig jaar, waarmee de chocolatier van nib-to-bar kan produceren, gaat Tecno 3 nogeen stap verder. De Multiprocess R is een compacte machine waarmee u kunt roosteren, debacteriseren, breken en zuiveren. In combinatie met de Multiprocess C bent u dankzij Tecno 3 in staat om chocolade, vanaf de boon, volledig zelf te produceren, volgens de moderne standaarden. De Multiprocess R kan, naast voor het verwerken van cacaobonen, ook worden ingezet voor het roosteren van hazelnoten of amandelen, waarbij u het breekproces al dan niet kunt uitschakelen.

malen

Bean-To-Nib

De Multiprocess R is opgebouwd uit drie onderdelen: de roostergroep, de debacterisatiegroep en de breekgroep. In het roostergedeelte kan 4 x 15 liter (4 x 7 à 8 kg cacaobonen) per batch worden verwerkt,met een roostertijd van circa één uur.

De bonen worden met warme lucht gedroogd waarbij de afgezogen lucht deels wordt uitgestoken om het vocht te elimineren.

Daarna worden ze geroosterd met interne luchtcirculatie. Na het roosteren worden de bonen via een liftsysteem via drie transportbanden gekeerd en gedraaid. Zo worden alle zijden gelijkmatig en efficiënt gedebacteriseerd.

Hnibsierna gaan de bonen in de breker, waarze worden gebroken, de shell wordt verwijderd en ze deels worden vermalen. De nibs worden in vier formaten verdeeld.

Signature chocolade

Na het bekomen van de nibs worden deze verder verwerkt in de Multiprocess C, om zo chocolade te bekomen. Door de combinatie van beide toestellen is de chocolatier in staat om met zijn selectie bonen en door het roosterproces naar eigen recept in te stellen een signatuurproduct op de markt te brengen.

GAMI DIVA TEMPEREERMACHINES: TAL VAN VOORDELENGami Diva, al vanaf 12 kg capaciteit verkrijgbaar met enrobeerband

De nieuwste generatie Diva tempereermachines van Gami onderscheidt zich van andere door een aantal interessante en handige kenmerken.

Zo zijn de toestellen voorzien van een verwijderbare schroef van de chocoladepomp. Reiniging en omschakeling naar een ander type chocolade worden hierdoor een stuk eenvoudiger.

Dankzij het bainmariesysteem blijft de gesmolten chocolade stabiel en langer vloeibaar als u de tempereuse even uitschakelt.

De regelbare chocoladestroom zorgt er dan weer voor dat er veel netter gewerkt kan worden, bijvoorbeeld als u kleine vormen vult waarvoor u weinig debiet nodig hebt.

Bovendien is er al vanaf de machine van12 kg een overtrekband beschikbaar. Het deel dat in contact komt met de chocolade is bovendien volledig afneembaar en mag worden gereinigd in de vaatwasmachine.

De Diva machines zijn beschikbaar in volumes van 8, 12, 25, 45 en 60 kg.

DEWAELE TECHNICAL AGENCIES

DEWAELE TECHNICAL AGENCIES

OUDE DESSELGEMSTRAAT 1
8790 WAREGEM
+3256735671
-