naar top
Menu
Logo Print

CHOCOLATIER LORNOY DOET BEROEP OP BECO VOOR UITBREIDING ATELIER

Na ruim vijftien jaar gepassioneerd bezig te zijn met chocolade en fijne patisserie, opende Jan Lornoy zijn eigen winkel in het centrum van Herentals. Chocolatier Lornoy belevert voornamelijk diverse winkels uit de buurt met ambachtelijke pralines van topkwaliteit en patisserie op bestelling. Daarnaast zijn de melo cakes in zestien verschillende smaken een echte hit. Voor de verbouwing van het chocoladeatelier op de benedenverdieping en de patisseriewerkplaats deed hij een beroep op de expertise van Beco.

BecoPanel Jean Van De Putte
Chocolatier Jan Lornoy en Jean Van De Putte van Becopanel zijn beide tevreden met het resultaat van de ombouw van schoenenwinkel naar chocoladeatelier

Van schoenen naar chocolade

De ouders van Jan Lornoy baatten decennialang een schoenmakerij uit in de Zandstraat in het centrum van Herentals. In oktober 2016 palmde Jan de zaak in om er zijn eigen chocolaterie te starten. Het overnemen van het pand van zijn vader had als voordeel dat Jan de naam Lornoy boven de deur niet hoefde te vervangen. “Enkel het onderbord hebben we moeten aanpassen van schoenmakerij naar chocolaterie", lacht Jan. “We hebben wel de volledige winkel verbouwd en onze twee ateliers op punt gezet. Samen met de knowhow van Jean Van De Putte en zijn team is dat allemaal vlekkeloos verlopen, waardoor we perfect voldoen aan de HACCP-richtlijnen."

Open atelier

Jean Van De Putte: “We hebben eerst de benedenverdieping aangepakt om daarna de eerste verdieping onder handen te namen. De muren en plafonds werden afgewerkt met onze vezelglasversterkte polyester panelen. Polyester is uiterst hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. De gelcoat toplaag zorgt voor een gesloten oppervlaktestructuur waardoor de producten heel gemakkelijk afwasbaar zijn en dus ideaal voor een atelier waar hygiëne topprioriteit is. Polyester trekt geen vuil of stof aan en heeft een minieme kleefkracht, waardoor er geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën ontstaat. Reinigen met lauw water en een spons, of op lage druk met een mild neutrale detergent, volstaat." Jan Lornoy kan dat enkel en alleen maar beamen: “Gezien we hier met een glazen wand hebben gewerkt tussen de winkel en het atelier, is het prioritair dat het chocoladeatelier er steeds piekfijn uitziet. Doordat de panelen van Beco eenvoudig te onderhouden en te reinigen zijn, zijn we zeker van een hygiënisch en net uitziend atelier. Bovendien garandeert polyester ook een lange levensduur en dat is uiteraard mooi meegenomen."

MaatwerkBecoPanel

Alle deuren werden eveneens uitgevoerd in inox voor een cleane look. “Ook de deuren moeten gemakkelijk te reinigen zijn, zeker in een chocoladeatelier", vertelt Jean Van De Putte. “Bovendien moesten we hier rekening houden met een draaitrap, waardoor de inox schuifdeur die naar boven leidt, volledig op maat is vervaardigd. Beco is met andere woorden perfect in staat om naast standaardmaten ook allerlei maatwerk te leveren. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en door onze jarenlange ervaring weten we precies aan de wensen en noden van de klant en het te verbouwen pand te voldoen."

Over Beco Panel

Beco is dé specialist in de afwerking, nieuwbouw en renovatie, waar hygiëne een topprioriteit is. De voedingsindustrie heeft een uitzonderlijk strikte regeling. Daarom biedt Beco de beste oplossing voor de afwerking van muren, plafonds, deuren en plinten die voldoen aan de HACCP-richtlijnen en de BRC-normen.

Chocolaterie Lornoy
Een verzorgd product kan enkel geproduceerd worden in een cleane omgeving

BECO HYGIENISCH ATELIER

BECO HYGIENISCH ATELIER

SINT AMANDSWIJK 77
8581 KERKHOVE
+3255385133
+3255385134