naar top
Menu
Logo Print

DUCAJU HELLYN BDMO

Together we’re stronger, together we’re future-proof

ducaju

De nieuwe holding DUCAJU zit in volle groei en heeft op de drie locaties, Erpe-Mere, Wielsbeke en Meulebeke, alles in huis om het beste aan te bieden op het vlak van verpakkings- en presentatiematerialen. Er is een nieuw logo, binnenkort een nieuwe website en een Experience Center waarbij de klanten centraal staan. Dit zijn sterke troeven om ook de meest veeleisende chocolatier een duurzame verpakking op maat aan te bieden.

Du Caju Printing, Hellyn Kartonnage en BDMO Upgrading Packaging waren drie op zichzelf gezonde, sterke en gereputeerde specialisten op het vlak van verpakkings- en presentatiematerialen. In 2018 opteerden ze ervoor om al hun afzonderlijke troeven op tafel te leggen om tot een nog beter, ijzersterk geheel te komen.

“Met een eigen R&D-afdeling, een hoogtechnologisch machinepark en 170 enthousiaste en goed opgeleide medewerkers stellen we alles in het werk om de klant in de watten te leggen”, weet marketing manager Katrien Formesyn. “De chocolatiers zijn een belangrijk onderdeel van ons cliënteel. Het behoort tot onze missie de verkoop van hun producten te stimuleren door verpakkingen aan te bieden die aan tal van eisen voldoen. Ze moeten voedselveilig, hygiënisch, sterk, knap, opvallend, mooi en, desgewenst, luxueus zijn. We werken niet naast, maar mét het product van onze klant. De passie en het vakmanschap van het ontwikkelen van verpakkingen worden al generaties doorgegeven. Daar stopt het niet bij, want we streven ook naar de optimalisatie van de logistieke processen van de klanten.”

Toekomstvisie

Achter de nieuwe naam ‘DUCAJU’ schuilt een duidelijke en krachtige toekomstvisie. Het nieuwe logo combineert de originele huiskleuren van de drie partners, en dat is niet toevallig. “Onze jarenlange gebundelde ervaring, onze kennis en de voortdurende zoektocht naar efficiënte innovatie leveren een enorme scala aan mogelijkheden op waar de klant kan van mee genieten. We kunnen veel, heel veel”, klinkt Katrien enthousiast.

ducaju

Zorg voor de klant

DUCAJU staat ten dienste van de klant. “Uw kwaliteit, uw kleur, uw imago, dat is onze zorg. En dan maakt het voor ons geen verschil of het nu gaat om een luxueuze geschenkverpakking, een presentatiemap of een voedselveilige verpakking. Onze ervaren en gedreven medewerkers zijn dagelijks bezig met het ontwerpen, het ontwikkelen en het verbeteren van verpakkings- en presentatiemateriaal. Hierbij leggen we de lat hoog. Of het gaat om een eerste maquette in de ontwerpfase of een allerlaatste detail in de afwerking: we staan bij elk onderdeel in de productie garant voor kwaliteit en zorg.”

DUCAJU blijft verder investeren in infrastructuur en machines. Dankzij het machinepark dat mee is met de meest recente evoluties kan bijna elk facet van het drukproces in eigen huis gebeuren. Denken we aan het drukken, het aanbrengen van een UV-vernislaag, hotfoil en vensterfolie, het stansen (een vorm uit drukwerk kappen), pregen (aanbrengen van reliëfdruk), kleven,…

Experience center

Een van de geplande nieuwigheden voor later op het jaar is de uitbouw van een Experience Center. Een belevingsruimte waar klanten geïnspireerd kunnen worden. “Het bedrijf moedigt (potentiële) klanten aan om een bezoek aan de productie te brengen en met eigen ogen vast te stellen wat de enorme mogelijkheden zijn. U kunt er ons rijk en divers gamma aan inspiratievolle verpakking- en presentatieoplossingen ontdekken. En onze inzichten in technologie en productieprocessen ervaren. Ons enthousiaste salesteam staat klaar om u de nodige praktische informatie te geven en in te gaan op al uw vragen.”

De groep staat voor:

• Kwaliteit
• Persoonlijke service
• Ervaring en vakkennis
• Breed assortiment
• Mogelijkheid tot stockage
• Experience Center vanaf het najaar

Eco planet

ducaju

“We hebben als onderneming op tal van terreinen een impact binnen ons eigen productieproces, ons logistiek proces en ook dat van onze klanten. Bij DUCAJU streven we naar de juiste balans

 en naar efficiëntie. We zetten in op een correct gebruik van de middelen voor een optimaal en duurzaam effect. DUCAJU kiest hierbij resoluut voor ecologie. Inkt op basis van plantaardige oliën en afwerkingslak op waterbasis. 1/3 van onze totale kartoninkoop heeft het PEFC- of FSC-label, en komt dus uit duurzaam beheerde bossen die de kans krijgen zich te herstellen.”

Voedselveiligheid

Het bedrijf heeft een lange traditie op het vlak van voedselveiligheid, zelfs in een periode dat hierrond nog weinig regelgeving bestond. Zo onderwierp het bedrijf zich vrijwillig aan de zogenaamde Robinson test. Deze test wordt beschouwd als de meest aangewezen sensorische analysemethode voor het evalueren van de invloed van verpakkingsmaterialen op de organoleptische kwaliteit van levensmiddelen. Met het behalen van het BRC-certificaat voor verpakkingen en verpakkingsmaterialen voldoet DUCAJU aan de allerstrengste normen op het vlak van voedselveiligheid en kwaliteitsbeheer. Elk jaar opnieuw wordt het bedrijf hiervoor aan een strenge audit onderworpen.

DU CAJU PRINTING

DU CAJU PRINTING

JOSEPH CARDIJNSTRAAT 4
9420 ERPE-MERE
+3253806500
+3253806510