naar top
Menu
Logo Print

Panelgesprek met 'Chocolatiers of the Year'

Frederic Blondeel en Euphrasie Mbamba
magazine

Tijdens de Chocolate Inspiration Conference, onderdeel van de Belgium Chocolate Summit (5-6-7 juni), presenteren we u een panelgesprek met twee 'Gault & Millau Chocolatiers of the Year'. 
Frederic Blondeel - Torréfacteur Chocolatier
Frederic Blondeel wist al heel vroeg dat hij chocolademeester zou worden. In 1994 opende hij zijn eerste branderij en chocolade atelier waar hij o.a. bean-to-bar chocoladecreaties maakte. Omdat hij steeds meer chocolade verkocht in België en daarnaast ook exporteert over de hele wereld, verhuisde hij in 2017 naar een groter atelier in Koekelberg.

Euphrasie Mbamba - Chocolaterie Sigoji
Euphrasie Mbamba groeide op in Kameroen waar ze al vroeg in contact kwam met cacao via haar grootvader die een plantage had. Als 15 jarige kwam ze naar België. Ook al had ze dan al een passie voor chocolade, toch spoorde haar familie haar aan om Germaanse talen te studeren. Na het afronden van haar studies besloot ze toch om haar passie voor koken een kans te geven en ze concentreerde zich op chocolade. Ze volgde verschillende opleidingen en uiteindelijk startte ze in 2014 Sigoji op. Euphrasie vindt het uiterst belangrijk dat haar familieleden met cacaoplantages een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Bij de cacaomassa die ze aankoopt worden er cacaovruchten gebruikt die haar neef levert aan de cacaobonenspecialist. De andere komen van fairtradeprojecten, één in Madagaskar en één in Haïti. 

Meer info over het volledige programma en inschrijven voor de Belgium Chocolate Summit, kan op www.belgiumchocolatesummit.com

CHOCOLATERIE

PM REGIE

+3250240404
+3250240445