naar top
Menu
Logo Print

Club Prosper Montagné 2019

Wie wordt 66e 'Eerste Kok van België'?
magazine

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd, die op 1 oktober 2018 zullen meedingen naar de felbegeerde titel:
• Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre in Maarkedal
• Benny Dechamps, chef van Brasserie Nieuwpoort in Nieuwpoort
• David Grosdent, chef van restaurant L’Envie in Sint-Denijs
• Lukas Moonens, chef de partie van restaurant Boury in Roeselare
• Sander Van de Walle, sous-chef van restaurant Sel Gris in Duinbergen.
Zowel Fabian Bail als Lukas Moonens waren al tweemaal finalist. Voor de drie anderen is het hun eerste deelname. De finale van de Prijs Prosper Montagné vindt plaats in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. De kandidaten moeten drie gerechten klaarmaken:
• warme en koude bereiding van Sint-Jakobsvrucht, quinoa, koriander en aardpeer
• lamsrug en -schouder + één soort orgaanvlees, sjalot, champignons, ras-el-hanout en knolselder
• flan van chocolade ‘Noir Sélection Cacao Trace’, mango, saffraan, matchathee + ijs of sorbet. Eric Fernez, chef-kok van het befaamde tweesterrenrestaurant D'Eugénie à Émilie te Baudour, is ambassadeur van deze 66ste editie. Meer info op www.club-prosper-montagne.be 

CHOCOLATERIE

PM REGIE

+3250240404
+3250240445