naar top
Menu
Logo Print

België pakt zilver op Europees kampioenschap voor patisserie

Zweden en Zwitersland vervolledigen het podium
magazine

Op het podium van het Europees kampioenschap voor patisserie eindigden de Belgen Bernard Istasse (categorie suiker) en Jacky Bodart (categorie chocolade) op de tweede plaats, tussen Zweden – die de hoofdprijs wegkaapte – en Zwitserland. Dat oordeel werd op zondag 10 juli geveld op het Gourmet Expoforum in Turijn (Italië).

Op de finale van het Europees kampioenschap namen zeven lidstaten deel. De deelnemers hadden elk vijf uur de tijd om twee desserts met ijs, tien desserts op een bord en twee sculpturen – een met suiker en een chocolade – te maken. Het Belgische team liet zich inspireren door het thema "Engelen en demonen" voor hun sculpturen. De desserts op het bord droegen de titel "Een magische ontmoeting tussen boosaardigheid en hebzucht", en het ijsdessert werd vernoemd naar het "efemere jubileum".

In 2019 zullen in totaal 22 landen deelnemen aan het wereldkampioenschap tijdens Sirha in Lyon. Sinds de oprichting in 1989 won België eenmaal de gouden medaille (1995), driemaal de zilveren medaille (2007, 1999 en 1993) en driemaal de bronzen medaille (2011, 2009 en 2003).

CHOCOLATERIE

PM REGIE

+3250240404
+3250240445