naar top
Menu
Logo Print

Nieuwe versie van Choprabisco Autocontrolegids

Autocontrolegids voor de sector van de biscuit-, chocolade-, praline-, suikergoed- en ontbijtgranenindustrie
magazine

Het FAVV heeft op 16/10/2019 versie 3 van de “Autocontrolegids voor de sector van de biscuit-, chocolade-, praline-, suikergoed- en ontbijtgranenindustrie” goedgekeurd. Deze Autocontrolegids wordt beheerd door de beroepsvereniging Choprabisco. De belangrijkste wijzigingen betreffen en het toevoegen van bijlage 12 en bijlage 13, het toevoegen van enkele nieuwe eisen en een verduidelijking van enkele bestaande eisen de actualisatie op het vlak van de wetgeving.

De nieuwe versie van de Gids treedt in werking op 7 februari 2020. De audits die vóór 7 februari 2020 uitgevoerd worden, mogen wel reeds uitgevoerd worden op basis van versie 3, voor zover alle betrokken partijen zich hier voldoende op hebben kunnen voorbereiden. Alle audits die na deze datum uitgevoerd worden, moeten op basis van versie 3 van de Gids uitgevoerd worden.

Bedrijven die de Choprabisco Autocontrolegids gebruiken kunnen hun autocontrolesysteem laten valideren door een van de 5 onafhankelijke certificeringsinstellingen die hiervoor geaccrediteerd zijn. De validatie van uw autocontrolesysteem door een OCI is dus niet verplicht maar biedt u enkele (financiële) voordelen.

De jaarlijkse heffing die u aan het FAVV betaalt is in het geval van een gevalideeerd autocontrolesysteem 75% lager ten opzichte van het basistarief. De te betalen heffing is afhankelijk van het aantal werknemers, bv een bedrijf met 10-19 personeelsleden betaalt € 645 i.p.v. € 2580. U kan de audit combineren met deze van een commercieel kwaliteitssysteem, bv BRC, IFS ... waardoor de auditkost minder is ten opzichte van individuele audits.

U kan deze Gids, inclusief bijlagen aanvragen bij het Chopprabisco secretariaat. Leden  ontvangen de Gids gratis. Bedrijven die geen lid zijn kunnen de Gids aanschaffen voor € 300 BTW incl.

Wenst u dat Choprabisco een opleiding organiseert om de nieuwe elementen t.o.v. de vorige versie of om bepaalde essentiële luiken toe te lichten? Laat het ons weten! 

CHOPRABISCO

CHOPRABISCO

+3225501756
+3225501759