- 06 februari 2017
Vijf nieuwe, erkende streekproducten
Vijf nieuwe, erkende streekproducten De zeebeschuit, krotten, geutelingen, leverworst en grotchampignongs Vlaanderen telt meer dan 200 erkende streekproducten. Drie maal per jaar onderzoekt de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten de erkenningsaanvragen. De uiteindelijke toekenning gebeurt door de sectorgroep Streekproducten van VLAM. Uit de eerste ronde van 2017 kwamen vijf nieuwe erkenningen. De Oostendse zeebeschuit is een harde koek op basis van bloem, water, zout en vetstof. De zeebeschuit is afkomstig van lokale zeebeschuitbakkers die vissers van mondvoorraad moesten voorzien op zee. De Halse krotten zijn zoals de babelaars, babelutten en lekkies snoep op basis van suiker, kandijsiroop, glucose en boter. De snoep is zacht en kruimelig, moet twee maanden rijpen en werd bekend dankzij bedevaarders die tijdens de noveen na elk gebed een krot aten. De geutelingen uit Elst bak je door een “geute” vloeibaar deeg op een hete ovenplaat te gieten. Het deeg ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.