naar top
Menu
Logo Print

BROODWAY 2018 BIEDT AMBITIEUS PROGRAMMA AAN

Vijf beurshallen, 30.000 m², recordaantal exposanten

Van 30 september tot en met 3 oktober vindt de negende editie van Broodway plaats in Kortrijk Xpo. Het is een vakevenement voor de bakker, banketbakker, chocolatier en ijsbereider. Net als bij de vorige editie in 2015 valt Broodway samen met Meat Expo. Je maakt dus niet alleen kennis met nieuwe en vertrouwde leveranciers, nieuwe producten, technieken en trends. Je kunt er ook ervaringen uitwisselen met collega's uit de slagerij- en vleessector.

Patricia Huygelier: “Het doel van Broodway is om bezoekers zo veel mogelijk te inspireren"

BEZOEKERS INSPIREREN OP GERENOMMEERDE VAKBEURS

De vakbeurs Broodway voor (banket)bakkers, chocolatiers en ijsbereiders neemt dit jaar vijf van de beurshallen van Kortrijk Xpo in: 1, 2, 3, 6 en rambla. Dat betekent 30.000 m² met een recordaantal van meer dan 275 exposanten. Van grondstoffen en machines tot afgewerkte producten en de volledige winkelinrichting, organisator Kortrijk Xpo wil dat je op Broodway alles vindt wat je zoekt.

Broodway is de driejaarlijkse vakbeurs in Kortrijk Xpo voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders

“Ons doel is om de brede bakkerswereld samen te brengen en om hen zoveel mogelijk te inspireren“, vertelt exhibition manager Patricia Huygelier van Kortrijk Xpo. "Zij moeten zich immers ook morgen verder kunnen onderscheiden ten opzichte van hun collega's en van de andere verkoopkanalen."

UITGEBREIDE OPENINGSUREN

Je ontdekt op Broodway op eigen tempo de laatste nieuwigheden en trends. De organisatie van de beurs merkte dat bezoekers soms te weinig tijd hadden om alle gewenste exposanten te bezoeken, dus werden de openingsuren van de beurs voor uw comfort uitgebreid op zondag van 10.00-19.00 uur en op maandag, dinsdag en woensdag van 11.00-19.00 uur.

Patricia Huygelier: “We willen met de vele vakwedstrijden creativiteit stimuleren en de bezoeker helpen bij het perfectioneren van zijn product“

GESLAAGDE EDITIE IN 2015

De vorige editie in 2015 werd afgerond met mooie cijfers en hoge tevredenheidsscores. In totaal vonden 18.000 bezoekers hun weg naar Kortrijk Xpo, waarvan 11.379 voor Broodway. Als tevredenheidsscore gaven zij 8,43/10. “Het beste bewijs dat de bakkerijsector zijn vakbeurs in Kortrijk erg genegen is en een bezoek aan Broodway ook in jouw agenda moet komen", vindt Patricia Huygelier.

BEZOEK OOK SLAGERSBEURS MEAT EXPO

meat expoBroodway valt opnieuw samen met Meat Expo, de vakbeurs voor slagers en de traiteur- en vleessector. Dat betekent dat bezoekers ook dit jaar weer volop ideeën kunnen uitwisselen met collega's uit de vleeswereld. Vergeet dus zeker geen bezoek te brengen aan hal 4 om ook daar inspiratie op te doen. “We hebben aanvankelijk getwijfeld om Broodway en Meat Expo naast elkaar te laten doorgaan", verklaart Patricia Huygelier.

“Omdat wij het heel belangrijk vinden dat onze bezoeker zich helemaal thuis voelt op zijn vakbeurs. Qua grondstoffen is er geen overlapping, maar de twee sectoren zijn wel complementair én er zijn ook veel gelijkenissen: het zijn stielmannen en -vrouwen met een grote passie voor hun vak en hun product, ze runnen een business, moeten kwaliteit vooropstellen en zich onderscheiden, en krijgen ook dezelfde problematieken voorgeschoteld. Daarom hebben we in 2015 toch de stap gezet om de beurzen naast elkaar te zetten en dat was een groot succes. De reacties van exposanten en bezoekers waren unaniem heel goed."

INSPIRATIE OPDOEN

Na het succes tijdens de vorige editie worden ook de demo's door collega's en de Street of Inspiration met praktische businesstips opnieuw in het programma opgenomen.

Vaktechnische demo's

Bekende en minder bekende collega-bakkers -patissiers, -chocolatiers en -ijsbereiders delen hun creaties, technieken en ideeën met u in hall 1. Op het programma staan onder meer: Anthony Lams, Sophie Castelain, Willem Verlooy en Toon De Klerck. Het volledige programma van de demo's is beschikbaar op www.broodway.be.

Street of Inspiration

Broodway is de driejaarlijkse vakbeurs in Kortrijk Xpo voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders

In de Street of Inspiration kun je elke dag terecht bij specialisten om (gratis) advies op maat te krijgen. Je kunt er terecht met persoonlijke vragen over onder meer personeel, flexi-jobs, sociale media, marketing, GDPR en het omgaan met klantengegevens.

AMBITIEUS PROGRAMMA

Tijdens Broodway vinden diverse vakwedstrijden plaats, waaronder de Bakery Awards, georganiseerd door dit magazine Bakery. Patricia Huygelier: “We vestigen dit jaar extra de aandacht op het ambacht door het organiseren van deze vakwedstrijden. We willen de bezoeker helpen bij het perfectioneren van producten en bovendien willen we creativiteit stimuleren. Die begeleiding en de feedback van een professionele jury zijn een absolute meerwaarde voor de bezoeker. Misschien vindt de jury je product te zout of zit de structuur niet goed. Achteraf kan je hiermee aan de slag. Kwaliteit is heel belangrijk, want er is veel concurrentie, dus je moet je onderscheiden op de markt."

Wisseltrofee Georges Boute

Op zondag 30 september maken deelnemers van de prestigieuze Georges Boute-wedstrijd een sierstuk rond het thema 'bewegen', en dat dan volledig in eetbare grondstoffen (suiker, chocolade, brood …). In het sierstuk zit één taart verwerkt. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door VABA, Ter Groene Poorte en IWOB.

Bakery Awards

Broodway is de driejaarlijkse vakbeurs in Kortrijk Xpo voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders

De Bakery Award zet het vakmanschap van bakkers in de kijker en beloont de beste creaties binnen drie categorieën: Nutrition Brood, Luxebrood en Pistolet. Het is een initiatief van ons eigen vakblad Bakery. De wedstrijd zal plaatsvinden op maandag 1 oktober met een prijsuitreiking om 17 uur.

Innovation awards

De beste nieuwe producten worden ook dit jaar in de kijker gezet tijdens het uitreiken van de innovation awards in hall 3. Op dinsdag 2 oktober worden drie producten bekroond in de categorieën food en non-food en met een publieksprijs. Stem, op vertoon van uw bezoekersbadge, tot dinsdag om 16u op het product van uw keuze en bepaal mee wie de Broodway publieksprijs wint.

Preselectie Belgisch Kampioenschap Bakkerij

De preselectie voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij vindt plaats op dinsdag 2 oktober in hall 1. De deelnemers proberen met brood, viennoiserie en een sierstuk, volledig in het thema 'Belle en het Beest', de juryleden te overtuigen om hem/haar te selecteren voor het Belgisch Kampioenschap in 2019. De organisatie gebeurt door Richemont Club België.

BROODWAY PRAKTISCH

 • Waar?
  Kortrijk Xpo, hallen 1, 2, 3, 6 en rambla
 • Wanneer?
  Zondag 30 september tot en met woensdag 3 oktober 2018
  Telkens van 11 tot 19 uur. Op zondag vanaf 10 uur.
 • Toegang?
  Uitsluitend voor professionelen; gratis toegang mits onlineregistratie met code 542 op www.broodway.be
 • Meer info:
  www.broodway.be

BROODWAY

KORTRIJK XPO

DOORNIKSESTEENWEG 216
8500 KORTRIJK
+3256241111
+3256217930